Pentuepäiväkirjat

Pennut 5 vko

Saataisko luovuttaa pennut jo vaikka tänään? Ei vaan, ne ovat vaan niiin valmiin oloisia ja ihan hirveitä hunneja, että hirvittää edes ajatella että tätä rallia pitää kestää pääsiäiseen!

Torstaiaamuna pentulaatikossa oli niin kauhea sotku, että lähdettiin heti iltapäivällä kaupoille ostamaan tarvikkeita leikkikehän laajentamista varten. Otettiin pentulaatikosta yksi pitkä sivu irti ja käännettiin se jakamaan olohuone kahteen osaan. Tämän pentueen kanssa otettiin käyttöön puupellettivessa, jota on paljon suositeltu. Se toimiikin todella hyvin ja pennut tekevät suurimman osan tarpeista sinne. Ohimenevät osuvat imukykyisille pissialustoille. Pentujen nukkumanurkkaus on aamuisinkin täysin puhdas, eikä pyykkiä tule lainkaan yhtä paljon kuin ennen. Toki tämänkin kanssa voi vielä luovutusta käydä niin että tila loppuu ja sotkut alkavat taas leviämään, mutta toivottavasti siinä vaiheessa saadaan vielä laajennettua tilaa tänne minun työhuoneeni puolelle.

Päivällä pennut saavat muutaman kerran rallata koko pohjakerroksessa, ja ovat käyneet nyt myös lämpimillä keleillä muutamia kertoja ulkoilemassa. Ne syövät jauhelihaa (tai jauhettua lihaa ts. possua, nautaa, kanaa, kalaa) tai turvotettua nappulaa + lisukkeita nyt pari kertaa päivässä. Eilen tarjottiin kuivattua pupunkorvaa, sitä järsivät sieltä täältä mutta Minahan sen illalla sitten lopulta söi olohuoneeseen niiden kanssa jäädessään. Pannat otettiin pikkuhiljaa pois viikon mittaan, kun niissä ei ollut enää tarpeeksi mittaa.

Pennut ovat rasavillejä, pelottomia ja purevia. Perjantaina ja lauantaina kävi vieraita, ja mitään sosiaalisia ongelmia ei näy tässä vaiheessa. Mitä muuta tässä vaiheessa voisi toivoakaan. Olen yrittänyt kovasti miettiä miksi ne tuntuvat niin erityisen hienoilta tällä kierroksella. Siihen on varmasti monen monta syytä, mutta ihan objektiivisestikin ajateltuna tässä pentueessa on hyvin vähän kritisoitavaa ja odotan ihan valtavalla innolla mitä omistajat saavat niistä aikaiseksi. Tyytyväisyyttä lisää vielä hienot kotivalinnat, enkä malta odottaa että he saavat pentunsa hyppysiinsä.

Tällä hetkellä tämän pentueen kasvatus on pelkkää iloa, joten jatkamme siitä nauttimista toivoen että hyviä asioita on vielä edessäkin päin!

♂ AZURICOYOTES A WOLF AMONG THE PINES
Vakavamman puoleinen, tasainen poika. Määrätietoinen ja rauhallinen. Paksusta pörrökasasta on muodostumassa aika kivan näköinen tyyppi, nyt kun se ei ole enää muita pentuja niin paljon edellä painossa.

♀ AZURICOYOTES SO MANY POCKETS SO LITTLE TIME
Pieni musta pippuri… Myös vakavamman ja itsenäisemmän oloinen tyyppi, josta saa sähäkän harrastuskoiran. Aivan hirveä hampaistaan ja sosiaalisesti nöyristelemätön. Hänestä tulee aika hirmumyrsky!

♂ AZURICOYOTES SHADOW OF BAAR DAU
Baar Dau on selvästi hieman taipuisampi kuin kaksi edellistä, mutta muuten hyvin erikoinen ja hauska persoona. Se nukkuu mielellään kaukana muista pennuista (aika usein pellettivessassa…) ja sillä on aivan järkyttävän nopeat haukkaisut ja kivulias puruote. Lisäksi se on ahne pieni perhana, joka tulee vaikka kivestä läpi ruokaa saadakseen.

♂ AZURICOYOTES CLASH OF FANG AND FLAME
Reddington on pitkänokkainen maailmaa syleilevän ihana vilperi, joka puree, puree ja rakastaa kaikkea – etenkin Pipiä, jota se ei meinaa jättää millään rauhaan. Vauhti meinaa mennä välillä aika hurjaksi etenkin ilta(ja -aamu, ja -päivä, ja -iltapäivä jne.)villien aikaan. 😀

♀ AZURICOYOTES ANVIL SUN AND SHADOWS
En ymmärrä kuinka Anvil on aina kuvissa niin vihaisen näköinen, vaikka on oikeasti maailman suloisin ja kiltein (köh) pieni tyttö. Se on superhauska aktiivinen pentu, ei tosikko kuten siskonsa. En yllättyisi jos jäisi aika pienikokoiseksi.

♂ AZURICOYOTES THE HOUSE OF TROUBLES
Trouble on vieläkin oikea sylissä köllöttelijä, mutta myös uskomattoman lempeä leikkisä tyyppi joka huhujen mukaan on joskus purrut kaikenlaista ja ollut mukana pentujen tappeluissa. Mutta todisteita ei ole, joten hänen rikosrekisterinsä pysyy virallisesti puhtaana!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *