Pentuepäiväkirjat

Pennut 4 vko

Tavaksi on tullut lukea sekä Cosmo x Ruusa että Messi x Pants -pentueiden pentupäiväkirjat vastaavilta viikoilta aina ennen kuin alan kirjoittamaan tuoreimman ronkan viikkopostausta. Tähän mennessä on tullut vertailtua etenkin pentueiden yksilöllistä kehitystahtia ja sitä milloin niiden kanssa on alettu tekemään mitäkin. Äsken lukemani vahvisti sen mikä on ollut mutuna mielessä jo koko viikon: tämä pentue kehittyy ripeään ja tyypit vaikuttavat vanhemmilta kuin ovatkaan. Välillä on päässyt tulemaan stressi siitä, kuinka pentujen pitäisi syödä kiinteää jo tietyn verran jne. ja sitten tajuaa että ne ovatkin iältään viikon vähemmän kuin itsestä koko ajan tuntuu. Eikä ihmekään, sillä ne olivat jo 2-viikkoisina samanpainoisia kuin Ruusan pennut 4-viikkoisina! Nyt valtaosa pennuista painaa 2,5 kg ja suurin possu tasan 3 kg.

Tällä viikolla kehitys on todella ollut hurjaa, ja tapahtunut pikku spurteissa. Yleensä aina heti viikkokuvien oton jälkeen pennut yhtäkkiä siirtyvät ihan uudelle levelille, sitten pysyvät siinä muutaman päivän ja paljastavat taas uusia metkuja viikonloppuna. Lauantaina kyläilijät tapasivat siis aivan eri pentueen kuin ne murhanhimoiset terävähampaat mitä itse jouduimme kestämään sunnuntaina omassa olohuoneessamme! Usein kehitysspurtin takana tuntuukin olevan tavallista isommat uudet kokemukset. Käytännössä menemmekin sellaisella taktiikalla, että aina kun pennut alkavat näyttämään “tylsyyden” merkkejä niiden sen hetken kokoisessa maailmassa, niille tarjotaan kunnollisen kokoinen uusi kokemus. Kun joka päivä koetaan jotain uutta, ja sen jälkeen rauhoitutaan väsyneen onnellisena nukkumaan, tulee päivään oikein luonnollinen sykli aktiivisempia ja vähemmän aktiivisia aikoja.

Laatikosta on yleensä tässä vaiheessa tullut jo pentuja yli, mutta toisaalta tämä on vasta toinen pentue uudessa korkealaitaisemmassa laatikossa. Pennut ovat maistelleet piimää ihan aikuisten koirien tapaan lautaselta muutamia kertoja, ovat kovasti opetelleet vesikupin käyttöä ja syövät joka päivä x määrän raakaa siihen päälle. Ei vielä mitään varsinaisesti pureskeltavaa, vaikka naskalihampaat alkavat hyvässä mitassa jo ollakin. Niillä on nyt laatikossa erinomaisen aktiivisesti käytetty pissanurkkaus, ja ne osuvat aika hyvin samoille alustoille myös vapaana juostessaan. Lisäksi laatikossa on leluja – karvaa, metallia, kumia ja kangasta. Tänään käytiin ensimmäistä kertaa ulkoilemassa talven ihmemaassa, ja tyypit olivat ihan haltioissaan kunnes tajusivat kuinka kylmä siellä on.

Toinen asia mikä pentupäiväkirjoja vertaillessa tuli vahvistettua on se, että kokonaisuudessaan pentue todellakin muistuttaa enemmän Messi x Pants kuin Cosmo x Ruusa -pentuetta. Pentujen omissa kuvauksissa eroista lisää, mutta kaiken kaikkiaan nämä ovat vähän jäyhempiä kuin Ruusan pennut, ja osoittavat todella hienoja saaliskäytöksiä lelujaan kohtaan jo nyt. Myös ulkonäöllisesti suurin osa muistuttaa enemmän Minaa ja Ruutia pentuina, kuin Ruutia ja sen sisaruksia. Ruuti Sr ja Ruuti Jr. siis mainittuna, toivottavasti saatte navigoitua tätä Ruutien maailmaa. 😀

Tykkään heistä kovasti. Myös Mina on todistanut itsensä tuhatkertaisesti sekä emänä että ihan vaan mahtavana koirayksilönä. Se on ihan pöllö, ja rakastetaan sitä kovin. Eilen yöllä ennen nukkumaanmenoa istuskelin pentulaatikossa sen kanssa pitkään. Ensin se imetti lapset, ja sitten leikki niiden kanssa niiiin hellästi että tuli melkein tippa linssiin.

♂ AZURICOYOTES A WOLF AMONG THE PINES (viini/koralli)
Tuttavallisemmin ‘Nighteyes’ on hidasliikkeisempi, aika jäyhän oloinen poika. Ei superlatiivi millään osa-alueella, paitsi paksuudessa… Määrätietoinen uros joka laittaa energiaa siihen mitä itseä huvittaa tehdä; jos joku tulee nykimään hännästä silloin kun hän nukkuu, niin eipä paljon kiinnosta. Parin minuutin päästä saattaa olla kiduttamassa kiltimpiä veljiään.

♀ AZURICOYOTES SO MANY POCKETS SO LITTLE TIME (oranssi)
‘Pockets’ on säpäkkä narttu! Aivan todella vaikuttava leikki ja otteet. Itsenäisen oloinen, on harvoin ensimmäisenä tulossa väkisin syliin. Aivan äärettömän kaunis, en kestä! Hänestä tulee vilkas, vauhdikas harrastuskoira. Voi olla värikin, mutta osoittaa mielestäni montaa sellaista piirrettä mitä sekä Mina että Pants ovat pentuna osoittaneet.

♂ AZURICOYOTES SHADOW OF BAAR DAU (vihreä)
‘Baar Dau’ on niistä ns. kiltimmistä veljistä se toinen. Se on kontaktinhakuinen, supersymppis tyyppi jolla vaikuttaa olevan erinomaisia ominaisuuksia tuloillaan. Voisin kuvitella hänet aikuisena kohtuullisen lähellä Ruuti-setänsä luonnetta, joskin jonkin verran ohjaajapehmeämmässä/helpommin muokattavassa muodossa.

♂ AZURICOYOTES CLASH OF FANG AND FLAME (punainen)
Tällä hetkellä ‘Reddington’ on ehkä pentueen uroksista se tähti. Aivan älyttömän rento, positiivinen pentu, en ole koskaan nähnyt sitä stressaantuneena yhtään mistään. Aavistuksen ehkä vilkkaammalle puolelle sijoittuva, itsevarma tyyppi. Aivan superhieno ja lupaava tuleva harrastuskoira.

♀ AZURICOYOTES ANVIL SUN AND SHADOWS (sininen)
‘Anvil’ tuntuu vain paranevan viikko viikolta, ja tällä hetkellä siitä ei ole mitään pahaa sanottavaa. Tutkii uusia paikkoja todella oma-aloitteisesti, kantaa leluja onnessaan, hakee kontaktia mutta ei ole ihmisistä riippuvainen. Ei anna piiruakaan periksi veljilleen tappelussa, tomera tyttö. Toivottavasti molemmista nartuista todella tulee niin hyviä kuin miltä tällä hetkellä näyttää!

♂ AZURICOYOTES THE HOUSE OF TROUBLES (musta)
‘Trouble’ tulee olemaan se koira, joka makaa onnessaan sohvalla ketarat ojossa, mutta on sekunnissa valmis lähtemään mihin tahansa yhteiseen tekemiseen. Hakee paljon kontaktia, mutta on selvästi temperamentiltaan rauhallisemmasta päästä. Leikkisä pentu, joka ei kuitenkaan halua olla pentulauman kunkku tappelussa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *