Pentuepäiväkirjat

Pennut 3 vko

Viimeisen viikon aikana on tapahtunut taas aivan hurjaa kehitystä. Suurimman osan aikaa vatsa maata hipoen möyrivät taaperot ovat muuttuneet tukevasti tassuillaan pysyviksi oikeiksi persooniksi. Alkuviikosta niiden leikkihuidonnat ja hyppelyt päättyivät useimmiten koomiseen muksahdukseen, mutta nyt tasapaino alkaa olla siinä vaiheessa että monimutkaisemmatkin äkkiliikkeet useimmiten onnistuvat. Ollaanko nyt siinä täydellisessä hetkessä pentueen kanssa, kun kakarat ovat jo söpöjä, leikkiviä pikku pirulaisia, mutta eivät vielä sotke muutamaa pissilammikkoa enempää? Ei huolta, tässä ei kyllä pitkään pysytä…

Luonnollisesti yksi isoja muutoksia on kuulo ja näkö. Pentulaatikossa nousee heti pää tai kaksi kun huoneeseen uskaltaa kävellä, ja tulevat tykö heti kun laatikkoon menee itse istumaan. TV on päällä jonkin verran pitkin päivää vaikka sitä ei itse kauheasti katsellakaan, ihan siksi että meillä on muuten aina ihan hiirenhiljaista. Jotta pennut oppivat rauhoittumaan yöksi, olohuoneesta sammuu valot kello 10 joka ilta. Muutama öitä pitkin kiljuva pentue meillä on ollut, joten vuorokausirytmi on yksi asia mihin nykyään kiinnitetään enemmän huomiota. Pentulaatikkoon tehtiin viikonloppuna myös erilliset leikki- ja tarpeidentekonurkkaukset. Pennut ovat yllättävän hyvin oppineet jo tallustamaan pissialustoille ja pitämään toisen päädyn puhtaana.

Mina on edelleen ollut maailman hienoin emä. Jälkeisten ja sen jälkeen pentujen tuotoksien syöminen ei tunnu olevan aivan parhaaksi sen vatsalle; sen maha on ollut löysällä, joten syötin sille kuurin Attapectiniä. Se auttoikin hyvin, ja nyt se syö vain pari kertaa päivässä isompia annoksia, sen sijaan että söisi pitkin päivää jatkuvasti. Sekin auttaa siihen että ei tarvitse koko ajan olla ulkona juoksemassa. Pennut ovatkin nyt maistelleet pari kertaa jauhelihaa ja kerran piimää, ja tulevalla viikolla ne tulevat saamaan kiinteää etenevissä määrin. Hampaat ovat puhjenneet ja niitä käytetään jo kaikenlaiseen. Rasite emälle on nyt ihan huipussaan, kun pennut ovat vielä niin vähällä kiinteällä ollen kuitenkin jo niin isoja.

Kaiken kaikkiaan täällä menee oikein hyvin. Jotenkin tällä kierroksella kaikki tuntuu erilaiselta, jollakin tavalla taas hienommalta. Ehkä tässä on mukana se kiitollisuus mikä pentueen onnistuminen on tuonut kaiken koetun jälkeen. Tällä hetkellä tuntuu myös siltä että Minan jalostuskäyttö ja Ruutin valitseminen oli oikea päätös. Pentujen kehityksen seuraaminen on erityisen jännittävää, koska näen niissä välähdyksiä kummastakin emälinjastani ja lupauksia kaikesta mikä niiden takaa tulee. Ei tätä fiilistä ehkä pysty sanoin kuvaamaan.

AZURICOYOTES A WOLF AMONG THE PINES (viini/koralli)
Koomisen paksu, leikkisä uros jonka häntä heiluu varmasti pentueen eniten! Leikissä näkyy juuri sopivan verran napakkuutta. Ei kertakaikkiaan mitään huonoa sanottavaa, tämä pentu on sulattanut miehenkin sydämen aivan täysin.

AZURICOYOTES SO MANY POCKETS SO LITTLE TIME (oranssi)
Alkuviikosta tämä tyyppi oli vielä unelias marsu, mutta aistien herättyä vilkastui huomattavasti. Sillä on vaativa haukku ja nopeat liikkeet, ja kiipeilee aktiivisesti sylissäkin – aina menossa jonnekin.

AZURICOYOTES SHADOW OF BAAR DAU (vihreä)
Baar Dau vaikuttaa vilkkaalta tapaukselta. Se on kova puremaan ja leikkimään (varpaat, pyyhkeet), mutta ei ole erityisen raivolla muiden pentujen kimpussa. Kuvittelen hänestä kasvavan oikein näppärän harrastuskoiran.

AZURICOYOTES CLASH OF FANG AND FLAME (punainen)
Tällä hetkellä mielestäni pentueen jämerin uros. Huokuu tosi siistiä rauhallista itsevarmuutta. Tällä hetkellä tuntuu että hänellä on myös isoimmat korvat. 😀

AZURICOYOTES ANVIL SUN AND SHADOWS (sininen)
Siskonsa vastakohtana alkuviikosta hirveä raivotar, loppuviikosta jo paljon tasoittunut. Tuntuu olevan napakka ärisijä etenkin veljiensä kanssa leikkiessään, mutta rauhoittuu syliin paremmin kuin siskonsa.

AZURICOYOTES THE HOUSE OF TROUBLES (musta)
Trouble on sympaattinen, kiltti poika. Sen luonteen kehitys seuraa mielestäni enemmän Jadin kuin Maltan jälkeläisille tyypillisiä, pehmeämpiä linjoja – tuskin tulee olemaan maailman haastavin koira.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *