Pentuepäiväkirjat

Pennut 6 vko

Tökerön myöhässä! En pääse omalla pöytäkoneellani omille sivuilleni lainkaan, syytä vielä selvitellään mutta tämä postaus laitetaan tulemaan miehen koneelta… Pidetään tekstin määrä vähäisenä, jotta riittää kirjoitettavaa sunnuntaillekin taas.

Enää pari viikkoa ja pennut alkavat jo olla lähtöiässä. Tilanne kotien kanssa on elänyt suurin liikkein jo siitä kun pennut eivät olleet vielä syntyneetkään jatkuen melkeinpä kiihtyvällä vauhdilla nykyhetkeen. Muutama koti ollaan saatu lyötyä lukkoon, mutta muuten epävarmuutta on muuten vielä moneen suuntaan – koskaan ei ole vielä tässä vaiheessa olleet asiat näin levällään, vaikka tämä pentue on ollut yksi meidän kyselyimmistä. Vaikka loppu alkaa häämöttää, pidetään silti kiinni kotien kriteereistä ja niille valitaan oikeat paikat vaikka luovutus sitten vähän venähtäisikin. Uroksia saa siis vielä(kin) kysellä, niin löytyy ne parhaat mätsit!

Narttupennut ovat tämän pentueen huiput. Molemmat ovat aivan hillittömän hienoja pentuja ilman heikkouksia, ja kummallakin on hyvät speksit harrastamiseen. Temperamentiltaan ne ovat erilaiset Sparrow’n ollessa rauhallisen itsevarma ja Talonin ollessa vilkkas ja hirvittävän miellyttämisenhaluinen. Sparrow valittiin tulevaisuuden toivoksi eli menee sijoitukseen, ja Talon menee myös kotiin jossa se hyvin kehittyessään voi osallistua rodunjalostustalkoisiin. Harrastusominaisuuksiltaan niiden tasolla on Mako, jonka todella toivon jäävän Suomeen mutta joka menee sinne mistä harrastava koti löytyy. Pitkäkarvaisen pennun kohdalla sen tiedän jo olevan kotien osalta se vaativin haaste… Muut urokset ovat liukuvalla skaalalla kokoelma erilaisia ominaisuuksia, ihania poikia mutta tulevat elämään onnellisena sellaisissakin kodeissa joissa aktiiviharrastaminen ja kouluttaminen eivät ole ykkössijalla.

Tämän yleiskatsauksen jälkeen sitten ne yksittäiset kuvaukset:

uros Azuricoyotes Rasza Mako
Supersosiaalinen, vilkas, ahne, vauhdikas poika joka tulee rakastamaan kaikkea yhdessä tekemistä. Miellyttämisenhaluinen, kuitenkin “kiltti” pentu eli tuskin tulee ainakaan jääräpäisyydellään haastamaan ohjaajan pinnaa. Mutta ehkä sinnikkyydellään ja nopeudellaan tulee. 😀

narttu Azuricoyotes Rasza Sparrow
Hänestä kasvoi sitten se matami, oikein näppärä, vakaa tyttö joka ottaa kaiken napakalla otteella haltuun. Todella mukava miksaus rauhallisuutta, tulta ja tappuraa. Itsevarma ja mielistelemätön.

uros Azuricoyotes Rasza Siebren
Siebren on pentueen kiltein poika, joka on aivan haltioissaan huomiosta ja jonka häntä heiluu jatkuvasti. Sillä on myös hyvä sekoitus rauhallisuutta ja vauhtia tarpeen vaatiessa. Ei tule olemaan vaativa tai kova koira, vaan varmasti emälinjansa näköinen. Järjettömän ahne minipossu.

uros Azuricoyotes Rasza Cyberian
Rauhallinen, harkitseva poika. Pitää ihmisistä, mutta jo nyt välillä mieluummin tekee omia juttujaan kuin esim. lähtee ulos kutsuttaessa! Todella leikkisä ja järkevä tyyppi. Varmaan lähinnä sellaista kivaa jokapaikanhöyläpitkistä jolla on intoa yhdessä tekemiseen mutta jossa ei ole mitään liikaa.

narttu Azuricoyotes Rasza Talon
Supersosiaalinen, vilkas, ahne, vauhdikas tyttö (copypaste Makon kuvauksesta). Eroaa veljestään siinä että sillä on annos narttumaista napakkuutta ja se on vieläkin sinnikkäämpi purija ja vähän vähemmän “kiltti”.

uros Azuricoyotes Rasza Reyes
Toinen rauhallinen ja viisas tyyppi. Sosiaalinen, mutta ei samalla tavalla päällekäyvä kuin osa sisaruksistaan. Mielellään hiljaa käpertyy ihmisen viereen nokosille. Tulee varmasti olemaan pentueen helpoin, täydellisesti kotikoiraksi ja lenkkikaveriksi sopiva poika.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *