Pentuepäiväkirjat

Pennut 7-8 vko

Äh, tämä bloggailu menee nyt vähän harakoille sivujen toimimattomuuden takia. Yhtenä päivänä sain sivuston omalta koneelta auki, mutta sen jälkeen en taas lainkaan. Eli tämä tulee taas toiselle koneelle vaivalloisesti lähetettynä kuvineen sun muineen, ja sivuston muu päivittäminen jää vielä tulevaisuuteen. Kunhan pennut alkavat olemaan omissa kodeissaan ja opiskelukiireet laantuvat pitää alkaa kunnolla selvittämään missä mättää.

Ruusa on nyt palannut omaan kotiinsa, pennut on pentutarkastettu ja rekisteröinti on tuloillaan. Ensimmäinen on jo lähtenyt uuteen kotiin, seuraavat lähtevät piakkoin ja viimeisten kohdalla käydään vilkkaita neuvotteluja. Nyt kun myynnissä olevat pennut ovat olleet vähän erilaisia kuin aiempien vuosien pentueista ts. sopivat myös kotikoiriksi eikä harrastuneisuus ole välttämätöntä, sitä jotenkin oletti että kotien löytäminen olisi helppoa. Nyt kuitenkin tuntuu siltä että harrastuskoirille vastuullisten kotien löytäminen on ollut helpompaa, ja paljon enemmän tulee outoja kyselyitä silloin kun pentu sopii laajemmin “kaikille”. Olen aivan suunnattoman tyytyväinen jo tähän saakka lukkoon lyödyistä kodeista, joten nyt vaan sisulla loppuun saakka ja pennut kunnialla juuri niille sopiviin talouksiin. Jos koet olevasi vastuullinen omistaja ja olet selvillä siitä että aika pennulle voisi olla juuri nyt, ota yhteyttä. 🙂

Yksi narttuvaraaja on vaihtunut urosvaraajaan, joten näillä näppäimillä ilman kotia on siis yksi narttu (Talon) ja yksi uros (Cyberian tai Reyes) kahden uroksen sijaan.

Pentutarkastuksesta kaikki pääsivät läpi puhtain paperein. Kaikki pennut olivat hienosti uudessa ympäristössä ja suhtautuivat ennakkoluulottomasti lääkäriin ja henkilökuntaan. Ei todellakaan huonosti! Pentujen sosiaalisuus ja varmuus erilaisissa ympäristöissä on kyllä yksi asia mistä voin olla onnellinen uudelleen ja uudelleen. Mitä tulee pentujen muihin ominaisuuksiin, näissä on jopa suurempi prosentti oikeasti kivoja harrastusotuksia kuin mitä odotin. Ja lisäksi monta sellaista kivaa perusholskua, eikä yhtään sellaista joista tarvitsisi olla huolissaan. Tällä hetkellä tuntuu että pentueesta tuli juuri sitä mitä villeimmissä toiveissa kuviteltiinkin. Toivottavasti tämä jatkuu!

Stressitasoiltaan tämä aika on kasvattajalle sitä änkyrävänkyrä “en kyllä enää koskaan kasvata yhtään mitään” -kautta. Se tulee joka kerta! Silti tulevaisuutta suunnitellaan samalla ahkerasti. 😀 Odotan kyllä suuresti rauhallista loppuvuotta, tammikuun sisällä kirjojen kanssa nyhjöttämistä ja talven lupaamaa paneutumista Pipin tottistreeneihin.

Viimeiset rivit pennuista vielä 7 vko-kuvineen:

uros Azuricoyotes Rasza Mako
Huippupoika, vauhdikas ja miellyttämisenhaluinen, supersosiaalinen, superahne, lupaava harrastuskoira. Mako lähtee vähän kauemmas, joten sitä ei valitettavasti täällä Suomessa jäädä näkemään.

narttu Azuricoyotes Rasza Sparrow
Itsevarma, omantunnonarvoinen, jämäkkä narttu joka lähti jo viikonloppuna uuteen kotiin. Asuu sijoituksessa täällä samoilla huudeilla, joten tullaan tulevaisuudessakin näkemään ja treenailemaan yhdessä.

uros Azuricoyotes Rasza Siebren
Sosiaalinen pikkupossu, joka on jonkinlainen sekoitus läheisyyttä ja rauhaa rakastavista sekä aktiviteettia ja tekemistä tarvitsevista veljistään. Suosikkini alusta loppuun saakka! Muuttaa piakkoin pääkaupunkiseudulle.

uros Azuricoyotes Rasza Cyberian
Rauhallinen, itsenäinen poika joka tykkää omasta rauhasta ja itse touhuilusta. On kuitenkin viimeisen viikon aikana selvästi alkanut olemaan enemmän kiinnostunut ihmisten tekemisistä. Lunki tyyppi, joka soveltuu aika suurelle skaalalle “käyttötarkoituksia”.

narttu Azuricoyotes Rasza Talon
Super-kaikkea, pentu jossa on aivan valtava potentiaali eikä mitään jää uupumaan. Monelle on varmasti liikaakin. Viimeisimmän tiedon mukaan Talon on vapaana, ja tulen joko antamaan sen sijoitukseen tai myymään, kumpi täydellinen ehdokas tulee eteen ensin.

uros Azuricoyotes Rasza Reyes
Rauhallinen mutta seurallinen poika, joka pötköttelee sylissä ja osallistuu kaikkeen touhuun. Utelias, symppis tyyppi joka seisoo omilla jaloillaan eikä pienestä hätkähdä. Sellainen oikein kiltteyden perikuva…!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *