Pentuepäiväkirjat

Pennut 4 vko

Hupsista, kun meinaa jäädä blogin päivittäminen… Facebookin puolella tulee postailtua jotain melkein joka päivä, mutta olisi silti hyvä että saisi tänne summattua viikon tapahtumat jälkipolvia varten!

Kuten sanottua, aina viikottaisen postauksen jälkeen tulee joku uusi iso harppaus kehityksessä. Larry tuli ulos pentulaatikosta heti seuraavana päivänä edellisen postauksen kirjoittamisesta, ja jos olisin tehnyt 4 vko postauksen eilen oikeaan aikaan se olisi taas tullut ulos täysilaitaisestakin pentulaatikosta päivä kirjoituksen jälkeen… Nyt ei siis kukaan ole turvassa, koska pennut pääsevät kampeamaan paksut hyljevartalonsa ulos laatikosta niin tarpeeksi halutessaan.

Pentulaatikko on isompien pentueiden kanssa ollut aina hirvittävän vaikea pitää puhtaana, vaikka periaatteesa sinne onkin yritetty luoda oma pissinurkkaus ja sitten jotain mukavampaa. Tällä kertaa tein oikein selvän rajan vessan ja luksus-tyyny-lelu-luolarakennelma -osioille, ja tuntuu että nämä pennut kuitenkin olisivat vähän paremmin oppineet raahautumaan laatikon toiseen päähän tarpeilleen. On ollut hyvin vähän mitään siivottavaa eikä pentulaatikon kaikkia pehmusteita (saati leluja) tarvitse heittää pesuun joka päivä, kun homma toimii nyt näin hyvin. Saa nähdä saaanko isommatkin pentueet tulevaisuudessa tarkemmalla rajauksella toimimaan siistimmin…

Pennut ovat nyt käyneet parit kerrat ulkona, viettävät päivittäin aikaa myös tuvan puolella ja ovat onnistuneesti aloittaneet kiinteän syönnin. Ne on myös madotettu. Kaikki sujuu siis juuri niin kuin pitääkin, ja pentujen kehitystä on ollut ilo seurata. Toistaiseksi ne eivät ole pelänneet mitään, purreet ihan kaikkea ja kummallakin asuu ihastuttava pieni raivotar söpön ulkokuoren alla… Yönsä ne ovat nukkuneet vieläkin todella hyvin muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, ja juuri nyt ne ovat pääasiassa vain ihania ja söpöjä ja vain harvoin hermojarepivän ärsyttäviä. 😉

Narttu, Azuricoyotes Dragos Cambrian (punainen panta)
Ryan on periaatteessa se pentu, joka säästää energiaansa ja syö mahdollisimman paljon jotta rasvavarastot eivät vaan hälvenisi… Toisaalta se on kehittänyt aikamoisen luonteen ja asenteen jolla mennään läpi mistä tahansa… Kun viitsitään. Ryan on selvästi vakavampi otus joka tuskin tulee ketään nöyristelemään. Se puree ketä haluaa ja milloin haluaa, nih!

Narttu, Azuricoyotes Dragos Silurian (violetti panta)
Larry on selvästi aktiivisempi, ketterämpi ja sirompi kuin siskonsa. Se ottaa myös enemmän kontaktia ihmisiin ja tuntuu hakeutuvan yhteiseen leikkiin siskoaan useammin. Ensimmäisinä viikkoina se oli ympäristölle herkempänä enemmän äänessä, mutta nyt siitä on kehittynyt oikea kullannuppu jonka persoona osuu heti silmään – ja pelkästään hyvällä tavalla.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *