Pentuepäiväkirjat

Pennut 2 vko

Pahoittelut pienoisesta myöhästymisestä, mutta “odotettu” 2 vko raportti on täällä! Viimeinen viikko on tuonut pennuissa niitä ensimmäisiä muutoksia kohti persoonia: silmien avautuminen, kävelyn opettelu, äänen availu… Ruokaa on riittänyt ja Pants on jatkanut hienoa työtään pentujen emänä. Kaikki pennut ovat nyt yli kilon painoisia, ja pienin ei näytä enää niin pieneltä suurimpaan verrattuna. Kaikki ovat aika roikaleita.

Kiinteän ruoan syömistä aloitellaan varmaankin tulevalla viikolla, ehkä vasta loppuviikosta mutta tällä hetkellä ei tunnu olevan akuutti tarve saada pennuille enempää ruokaa mahoihin. Kovasti ne jo maistelevat sormia ja paitoja hampaittomilla suillaan, joten ehkä kokeillaan jauhetulla kanalla tai jauhelihalla vaikkapa sitten viihteen vuoksi. Kokonaisuudessaan pentue on ollut tähän saakka mahtavan vaivaton ja helppo, hyvin vähän mitään kitinää (tosin alkuviikosta näytti siltä että pari isointa tyttöä söivät itsensä ehkä vähän liiankin ähkyyn, nyt tilanne on tasoittunut) tai muutakaan häslinkiä on tullut esille, ja Pants on ollut arkipäivinä pentujen kanssa nätisti keskenään.

Jännityksellä odotellaan siis tulevia viikkoja ja tulevaa viikkoa, kun nuo kitarisat on kunnolla venytelty ja päästään vauhtiin motoriikan kehittymisen kanssa. Nyt niillä on jo jokin haju ympäristöstään, mutta kovin kummoisesti ne eivät sen kanssa vielä osaa kommunikoida.

Kaikille pennuille on nyt vakiintunut lempinimet joilla kutsumme niitä kotona, osalla lempinimet liittyvät tuleviin virallisiin nimiin ja osalla eivät lainkaan. Ainakin toinen uroksista on vielä vailla kotia. Pentueen kuvat muuten päivittyvät osoitteessa hhlibrary.smugmug.com/Azuricoyotes-Gallery/Messi-x-Pants-litter sitä mukaa kun kuvia pitkin viikkoa tulee. Tavoitteena olisi että jokaisesta olisi sama määrä kuvia, mutta joskus se on helpommin sanottu kuin tehty!

Narttu, vaaleansininen panta
Jos tällä hetkellä pitäisi valita näistä yksi itselle, se olisi Skooma. Vaikka sillä mielestäni olikin ihme töpselikärsä syntyessään, se on aivan mahdottoman ihana pentu joka on aivan valtavan voimakas pienemmästä koostaan huolimatta. Ja se pienempi kokokaan ei kohta enää päde, sillä se kasvaa aivan valtavaa vauhtia.

Uros, vaaleanpunainen panta
Salmon on se pentueen “täydellinen pentu” – nallekarhumainen rauhallinen urospentu josta kasvaa vielä lisäksi kaikkein komeinkin kaikista! Silmienavauskisan se kyllä hävisi, luomet olivat kunnolla auki vasta tänään kuvanoton jälkeen.

Uros, tummanvihreä panta
Kun viime viikolla väitin että pennuilla ei ollut kannuksia, olin väärässä. Seulasta oli päässyt läpi Rum-pojan vasemman takasen kannus. Tällä viikolla tämä poika on ollut varsin huonokäytöksinen, sillä se on ollut jo pitkään aivan varma että sen sisarusten mahat ovat sama asia kuin emän nisät…

Narttu, punainen panta
Moonie on ollut koko viikon selvästi muita edellä kehityksessä. Se alkoi avata silmiään ja kävellä pari päivää muita ennen. Viime punnituksessa se ei enää ollut eniten painoa kerännyt pentu, joten erot alkanevat vähenemään tästä eteenpäin. Mutta hienosti se jo pötkii rinkiä pentulaatikossa häntä ja pää pystyssä ja vaatii lisää ruokaa. 😀

Narttu, oranssi panta
Alkuviikosta Tamika oli joka toisessa ottamassani kuvassa. Joskus on vaan näitä pentuja, jotka ovat aina tekemässä jotain mielenkiintoista samalla kun muut vain nukkuvat. Se on pieni saukko jonka tulevaisuudessa näkyy nykykäytöksen perusteella paljon… kiipeilyä.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *