Pentuepäiväkirjat

Pennut 7 vko

Ensi viikolla on vuorossa viime hetken valmistelut, sirutus on jäänyt viime tinkaan ja monta muutakin langanpätkää on vielä sitomatta… Tämän pentueen kanssa on kuitenkin saatu ilahduttavan paljon tehtyä ja touhuttua tuolla maailmalla! Nyt jos henkilökohtaisen toiveen saisi esittää, niin olisipa ensi viikko mahdollisimman ihana ja aurinkoinen, jotta ehdittäisiin vielä pentujen JA kameran kanssa kokemaan ja näkemään kaikenlaista muistorikasta ja kivaa.

Pentujen ruokavaliota on taas laajenneltu ja kaikenlaista on maisteltu. Pennut ovat saaneet muutaman eri nappulamerkin lisäksi säännöllisesti lihoja, luita ja rustoja. Eri näköisiä ja -kokoisia namipuolen ja kasvikunnan edustajiakin ollaan kokeiltu, ja pennuilta ei jää nykyään myöskään huomaamatta se fakta, että ihmisten lautasilla olisi kokonainen maailma uusia makuja. Muutama on ihan uskomattoman sinnikkäästi könyämässä mukaan ruokailuun, ennen kuin lopulta luovuttavat ja toteavat että pahaa se olisi ollut kuitenkin!

Pants saa nykyään olla myös pentujen kanssa vapaasti, eikä meidän tarvitse enää pelätä että se enemmän tai vähemmän vahingossa jyrää jonkun pennun muusiksi. Pentujen leluthan se kyllä vie, mutta osaa myös jakaa ja tuntuu nauttivan kakaroiden härnäämisestä. Henkisesti vielä samalla tasolla! Jadikin on alkanut leikittämään pentujaan, nyt kun ne eivät ole koko ajan enää sen mahanalusessa kiinni. Imettää se ei ole tainnut lainkaan nyt viikkoon, ja nisät ovatkin alkaneet palautumaan hienosti. Helppo raskaus, synnytys ja pentujen kasvatus tämä olikin Jadille, on se niin hieno.

Menneellä viikolla Jadi sai tavata pitkästä aikaa poikansa Sonyn ja Sony meidän nyt “tarpeeksi vanhat” kersat. On ollut ihanaa päästä näkemään montaa eri kasvattia tässä viime aikoina, ja hyviä uutisia on tullut joka tuutista. Toistaiseksi siis oikein hieno kevät!

Tässä sitten taitavat tulla pentujen viimeiset yhteiset kuvaukset ja kuvat. Valitettavasti tämän pentueen kohdalla oltiin noiden seisomakuvien kanssa niiiin laiskoja; niitä tuli otettua vain kahdesti ja molemmilla kerroilla kelpuutettiin lähes ensimmäinen “suurinpiirtein noin” -kuva. Ne löytyvät siis galleriasta. Traumat edellisten pentujen tuntien kuvaussessioista kävivät liian voimakkaasti mielen päällä?  Mutta ehkä tästä selvitään, pääasia että rakenteet on terveet, muu on sitten pelkkää hifistelyä!

Uros, Azuricoyotes Niva Wrathion (oranssi, vas.)
Wrathion on pojista itselleni tärkein pentu; se on kehittynyt pentueen kärkikastissa ja aina ollut pieni häntä pystyssä tepasteleva edelläkävijä, joka hurmaa korvatupsuillaan ja mustalla naamallaan. Sen kanssa kulkiessa tulee sellainen “me yhdessä” -fiilis, ja kotonakin se osallistuu KAIKKEEN. Wrathion muuttaa läntiseen Suomeen.

Uros, Azuricoyotes Niva Atramedes (harmaa, oik.)
Atramedes on letkeä ja hauska suuren suuri poika, jonka vahvuuksia ovat sosiaalisuus ja hyväntahtoisuus. Se osoittaa myös lupaavia harrastusominaisuuksia, mutta on kaikissa tekemisissään (paitsi syömisessä!) vähemmän vakava kuin kaksi muuta veljeään. Sen oma koti tulee olemaan eteläisessä osassa Yhdysvaltoja.

Uros, Azuricoyotes Niva Kalecgos (violetti, vas.)
Eipä olisi tästä pojasta syntymän hetkellä uskonut, millainen kultakimpale siitä vielä kasvaakaan. Se on hyvin lupaava, itsevarma harrastuskoiran alku, joka häviää veljilleen vain fyysisessä koossa. Kalecgos lähtee meiltä ainoastaan sellaiseen kotiin, jossa sen ominaisuuksia osataan varmasti hyödyntää. Se on mahdollisesti vielä vapaana.

Narttu, Azuricoyotes Niva Alexstrasza (musta, oik.)
Alexstrasza on reipas ja rento tyttö, joka ei vähästä järkyty. Sen tasaisuus ja sosiaalisuus on pysynyt muuttumattomana viikkojen kuluessa, ja onhan se vielä ihan kamalan kauniskin! Koen suurimpana syntyneen, elinvoimaisimman nartun olevan hyvä valinta, joten Alexstrasza lähtee sijoitukseen meiltä parisataa kilometriä pohjoiseen(ish).

Narttu, Azuricoyotes Niva Sindragosa (sininen, vas.)
Tämä minijadi muuttuu vaan kauniimmaksi viikko viikolta.. Jos mahdollista! Se on pentu, joka sopii monenlaiseen kotiin, harrastajalle (näen sen mielessäni ihanteellisena agilitykoirana, mutta miksei muuallakin!), aktiiviseksi lenkkikaveriksi, luultavasti myös näyttelykehiin. Sillä on hyvät perusominaisuudet, mutta siinä ei ole mitään yliampuvaa. Vapaa.

Narttu, Azuricoyotes Niva Valithria (ruskea, oik.)
Valitria on edelleen siskonsa kaltainen, mutta siinä on kaikkea kauhallinen enemmän; vilkkautta, ilkikurisuutta, leikkiä, sinnikkyyttä… Vaikka se on perusluonteeltaan siskoaan myös nöyrempi, voi sen kasvattaminen ja sen kanssa harrastaminen vaatia omistajalta entistä vikkelämpiä refleksejä ja määrätietoisuutta. Ei laiskan ihmisen koira! Vapaa.

Narttu, Azuricoyotes Niva Ziradormi (pinkki, vas.)
Ziradormi: Pants two-point-oh! Tämä pentu on joka paikassa ensimmäisenä kuin pyörremyrsky, eikä sitä pysäytä mikään. Se on todella lupaava pieni sähikäinen, joka ihastuttaa röyhkeydellään ja tasapainoisuudellaan. Ziradormin kasvua päästään seuraamaan sen tulevassa sijoituskodissa jonkin matkaa keskemmälle Suomea päin.

Narttu, Azuricoyotes Niva Alysrazor (punainen, oik.)
…aka Lupus, jonka korvat ovat seilanneet vähintään pari kertaa maailman ympäri. Tämä tyttö on hyvin ketterä ja idearikas otus, josta ei vain voi olla pitämättä. Kuten Sindragosa, se ei ole yliampuva millään osa-alueella ja sopisi monenlaiseen kotiin ja rooliin. Sekään tuskin tulee olemaan liian haasteellinen koira ns. tavalliselle harrastajalle.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *