Pentuepäiväkirjat

Pennut 6 vko

Rakastan tätä pentuetta. Työtä alkaa olla aikamoisesti, mutta mikäs tässä raataessa kun aurinkoiset päivät seuraavat toisiaan ja kevät etenee kohisten. Ihan ensimmäiseksi haluan kiittää kaikkia ihania tulevia koteja, jotka ovat käyneet meillä kylässä ja olleet omalta osaltaan mukana pentujen sosiaalistamisessa. Pentujen tulevat kodit ovat tuntuneet todella valveutuneilta ja joka iikalle annan sitten aikanaan pennun mukaan hyvillä mielin.

Menneellä viikolla pentujen kanssa aloitettiin ulkoilut oman pihan ulkopuolella. Kylmä tulee vielä nopeasti kastuttua, mutta joka iikka on ollut aivan upean reipas eikä arkaillut uusia paikkoja. Pennut ovat samalla saaneet ensimmäiset automatkat, ja ilokseni voin kertoa että ne olivat ammattimaisia automatkustajia heti ensimmäisestä kerrasta saakka! Kommenttia tuli ihan minimaalisesti (ja sekin varmaan enemmän ahtaaseen lentoboksiin sulkemisesta kuin varsinaisesti automatkustuksesta) ja pahoinvoinnista ei ollut tietoakaan. Muilta osin sitten on aivan ihanaa huomata pentujen tulevan yksi kerrallaan siihen ikään, kun ne jo tervehtivät meitä ihmisiä korvat lytyssä ja hännät heiluen.

Tällä aikavälillä myös pihamme lapset saivat aloittaa pentujen kanssa touhuamisen. Viime vuonna suosikki oli Pants (“Bella”), tänä vuonna suosikkipentu on Valithria (“Suklaa”). 😀Pennut ovat olleet lasten kanssa oikein rohkeita ja sosiaalisia, ongelmia ei ole ollut. Atramedes vaikuttaa eniten kiinnostuneelta roikkumaan pihan reunalla verkkoaidan läpi siliteltävänä, jos en päästä lapsia pihalle menettävät muut pennut mielenkiintonsa suhteellisen nopeasti. Mutta ei Atramedes! Myös Pants on saanut ottaa enemmän kontaktia pentuihin, vaikka vapaana se ei niiden kanssa vielä saa juostakaan. Nyt kun pennut ovat isompia, Pantskin on tajunnut että eivät ne mitään makupaloja ole, vaan ihan oikeita koiranpentuja. Vähän liian rajusti se kuitenkin vielä yrittää välillä leikkiä haastaa.

Nyt sitten tulevat ne ensimmäiset seisomakuvat, joita ei viime viikolla enää jaksettu värkätä kuntoon. Nämäkin tuli otettua päivällä pentujen kanssa pihalla kököttäessä, joten eivät ehkä ole ihan yhtä fiinejä kuin nuo seisomakuvat normaalisti. Mutta eivätköhän nämä jo suht suuntaa-antavia ole ja riittävät hyvin dokumentointiin.  Kuvaukset ovat nyt sitten tällä kertaa vähän pienempiä, ihan hirveitä muutoksia ei ole viime viikosta tapahtunut ja pennut ovat luonteiltaan erittäin tasaista porukkaa. Tulevalla viikolla yritetään sitten kaivaa niitä pienempiä eroja esiin enemmän, että 7-viikkoisena saataisiin sitten tehtyä niitä lopullisia päätöksiä koteja koskien. Jännittää jo vähän itseänikin, että ketkä esim. ne meidän tulevaisuuden toivot sijoituksessa tulevatkaan olemaan, ja kuka kolmesta hienosta pojasta “pitää” lähettää maailman toiselle puolelle. Lopussa vielä video pennuista ja kuplamuovista!

Uros, Azuricoyotes Niva Wrathion
Ihana, ihana tuhma pörröpoika joka on reipas kaikissa ympäristöissä. Se ottaa paljon kontaktia, mutta ei kuitenkaan liikaa roiku ihmisten perässä. Ihan todella paljon isänsä näköinen aina silmänurkasta lähtevää kultaraitaa myöten.

Uros, Azuricoyotes Niva Atramedes
Atramedes on lauhtunut viime aikoina huomattavasti, eikä ole enää maailman suurin päällepäsmäri. Sillä on vieläkin kova oma tahto ja voimakkaat mielipiteet, mutta pohjimmiltaan se on ihmisten oma pieni koira.

Uros, Azuricoyotes Niva Kalecgos
Siinä missä Atramedes on muuttunut kiltiksi, on Kalecgoksen viilipyttyys maustunut ihastuttavalla ilkikurisuudella. Vaikka sen suosikkivälipala onkin varpaat, sen selkein ominaisuus on vieläkin täysi järkähtämättömyys uusien, jännien tilanteiden edessä.

Narttu, Azuricoyotes Niva Alexstrasza
Alexstrasza vaikuttaa hyvältä kaikilla osa-alueilla, eikä huonolta millään. Se on oikein miellyttävä, kiva ja (joskus) kiltti tyttö, josta on tulossa vielä oikein kauniskin.

Narttu, Azuricoyotes Niva Sindragosa
Tämä tyttö on Jadin klooni. Se ei VOI olla mitään muuta. Tämä pentu on siis oikea valinta niille, jotka haluavat ihan aidon siniverisen talouteensa. 😉

Narttu, Azuricoyotes Niva Valithria
Kun Valithria päättää purra sinua varpaasta, tarvitset pihdit sen irroittamiseen…. Se on vilkas, vauhdikas ja erittäin lupaava pieni ilkiö!

Narttu, Azuricoyotes Niva Ziradormi
Ziradormista on tullut aivan mahtava tapaus. Se on itsevarma, itsenäinen, röyhkeä ja hirrrmuisen raivokas pentu, joka rakastaa fyysisiä leikkejä. Ulkoisestikin se näyttää jo enemmän sirolta neidiltä kuin bodarilta.

Narttu, Azuricoyotes Niva Alysrazor
“Lupus Poopus” eli Alysrazor on vilkas, pieni vipeltäjä joka osaa sen aidon “olen vain surkea piesty koira” -ilmeen syliin päästyään, mutta muuten ei ole lainkaan niin viaton.. Se ja Sindragosa ovat nartuista toisia pentuja kohtaan tiukimmat tapaukset.

Ja jälleen kerran haluan painottaa, että näiden pienten kuvausten tarkoitus on viihteellinen, ja niiden perusteella ei missään nimessä kannata “valita” sitä omaa suosikkia! Olen saanut kyselyjä ihmisiltä, jotka viittaavat täällä oleviin luonnekuvauksiin sen perusteella, millaisia tulkintoja ovat itse pennuista tehneet. Yritän tarkoituksella kirjoittaa jokaiselle pennulle erilaisen kuvauksen, eikä se, että yhdellä pennulla lukee vaikka “rohkea” tarkoita sitä että muut pennut olisivat arkoja, tai “sosiaalinen” että muut pennut olisivat epäsosiaalisia jne. On ihan hölmöä että joudun laittamaan näitä disclaimereitä tänne, kun näitä kuitenkin tykkään kirjoittaa ja mielestäni ne loppujen lopuksi antavat enemmän tietoa kuin pelkkä kuva antaisi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *