Pentuepäiväkirjat

Pennut 4 vko

Nämä raskaus- ja pentupäivitykset ovat otsikoiltaan aina niin tylsiä, mutta olen huomannut että vanhoja postauksia selatessa on kätevämpi että ikä on jo otsikossa, joten näillä mennään! Joka kertaa blogiin kirjoittaessa tulee myös mieleen, että pitäisi vaihtaa nämä karmivat defaulttihymiöt joksikin muuksi, mutta siihenkään ei muka ole ikinä aikaa…

Mutta asiaan! Kulunut viikko tuntui oudon pitkältä ja pentujen elämässä ja kehityksessä ehti tapahtumaan paljon. Kakarat muuttivat pois pentulaatikosta, kävivät ensimmäiset kerrat ulkoilemassa, oppivat juoksemaan keittiöön kuullessaan ruokakutsun “puppypuppypuppy” ja vaikka mitä muuta! Ne tuntuvat nyt jo ihan valmiilta pieniltä koirilta, hampaine ja joka paikkaan ehtivine koipineen. Olen pentueeseen tällä hetkellä ihan super supertyytyväinen, ja nyt alkaakin olla aika altistaa ne muidenkin palluuttamiselle ja käpälöinnille.

Normaalisti meillä pennut on siirretty pentulaatikosta suoraan “pentuhuoneeseen”, mutta koska nyt ollaan poikettu tästä tavasta niin pitää ihan kirjoittaa siitä tänne muistiinpano. Viikonloppuna, kun Sindragosan lisäksi pari muutakin pentua alkoi raahaamaan itsensä pentulaatikon reunan yli, laajensimme lasten reviiriä kattamaan olohuoneen. Tässä huoneessa kuitenkin tulee itse vietettyä suurin osa kotonaoloajasta, ja on ollut todella kiva että pennut ovat tässä omien käpälien ulottuvissa koko ajan. Tosin nyt, pari päivää myöhemmin ne ovat jo sitä mieltä että lisälaajennuksia pitäisi tulla kuin olisijo, joten huonejärjestelyitä pitää miettiä taas kohta uusiksi. Pennut ovat nukkuneet pentulaatikossa kuitenkin tähän saakka, mutta enää siellä ei varsinaisesti viihdytä edes öitä joten laatikko alkaa olla nyt jo tarkoituksensa elänyt.

Tässä nyt sitten jokaisen yksilöjutut, yritän tällä kertaa panostaa niihin enemmän kuin tähän yleisjaaritteluun, joka on aina samanlaista. Pennut kasvavat ja kehittyvät, no news there. 😉

Uros, Azuricoyotes Niva Wrathion
Wrathion on vieläkin kamala tuijottaja! Oikein hieno urospentu, joka pussailee, kiipeilee, tarkastelee ja taistelee. Tällä hetkellä kaikin puolin huippu ja erittäin lupaava. Myös postauksen oletuskuvassa Wrathion, joka on varsin upea ilmestys mustine naamoineen ja vaaleine silmineen.

Uros, Azuricoyotes Niva Atramedes
Tämä mörssäri on siunattu paitsi suurella massalla, myös kiusaavalla luonteella; etenkin Ziradormi on joutunut jatkuvasti Atramedeksen rääkättäväksi. Se talloo muita pentuja tahallaan jatkuvasti ja muutenkin käyttäytyy kuin omistaisi maailman. Odottaisin, että tämä poika tulee olemaan uroksista vaativin. Tai sitten ei!

Uros, Azuricoyotes Niva Kalecgos
Kalecgos on uroksista rauhallisin ja rennoin. Se ei hätkähdä mistään ja  on kaikkialla oikea viilipytty. Tällä hetkellä se ei ole yhtä liiveihin uiva kuin osa pennuista, mutta silti viihtyy sylissä pussailemassa vaikka ikuisuuden. Odotan mielenkiinnolla millaisilla muilla ominaisuuksilla varustettu Kalecgos onkaan.

Narttu, Azuricoyotes Niva Alexstrasza
Alexstrasza tuntuu olevan jatkuvasti joka paikassa, mutta on silti temperamentiltaan rauhallisemman oloinen kuin pienemmät siskonsa. Atramedeksen lisäksi se on toinen pennuista, joka ei pelkää käyttää volyymia saadakseen tahtomansa.

Narttu, Azuricoyotes Niva Sindragosa
Tämä tyttö on todella prinsessamainen, pieni ja siro. Ja vieläkin kaikkein kaunein, niih. 😉 Sindragosa muistuttaa tällä hetkellä myös luonteeltaan ehkä eniten emäänsä, se on oikein kiltti pikku kontaktia hakeva tillittäjä, mutta samaan aikaan vauhtia tai leikkiraivoa siltä ei uuvu.

Narttu, Azuricoyotes Niva Valithria
Valithria on mahtava! Se on vilkas ja menevä, aina joka paikassa tappelemassa, ja ainoa joka rökittää myös Atramedeksen. Sekään ei paljoa arastele, vaan käy pää edellä kiinni kaikkiin uusiin haasteisiin. Tykkää myös ihan hirvittävästi ihmisistä.

Narttu, Azuricoyotes Niva Ziradormi
Ziradormi on nyt saavuttanut muut pennut painossa, eli ei enää ollenkaan pikkuinen. Se on rasavilli, omalaatuinen ja itsenäinen pieni jästipää, joka menee (tai ainakin yrittää) vaikka läpi harmaan kiven saadakseen haluamansa.

Narttu, Azuricoyotes Niva Alysrazor
Viimeinen tyttö on todella leikkisä tapaus, nykyään saatavilla myös pystyillä korvilla. 😀 Alysrazor ei ole aivan yhtä varma uusissa tilanteissa ja uusilla pinnoilla kuin muut sisaruksensa, luultavasti tulee menestymään parhaiten vähän vähemmän vaativassa kodissa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *