Pentuepäiväkirjat

Pennut 3 vko

Maailma sen kun laajenee näille pienille. Nokat nuuskuttavat, korvat kuulevat ja hampaantynkiä kokeillaan jo kaikenlaiseen. Leikkiä on tapailtu viime päivinä ahkerammin ja ahkerammin, ja ensimmäiset tapporavistukset sisarusten korviin ja niskaturkkeihin on jo kokeiltu. Pennut tulevat nyt vauhdilla vastaan laatikon reunalle ja ottavat kärkkäästi kontaktia meihin jättiläisiin. Näkökykyhän ei kehity loppuun vielä muutamaan viikkoon, mutta suurin lasitus on jo silmistä kadonnut ja kovasti lapset tiirailevat maailmaa hienoilla uusilla näköelimillään. Pennut ovat _todella ketteriä pikkuapinoita jotka kiipeävät sylistä salamannopeasti jo olkapäälle, Sindragosa tulla humpsahti pentulaatikon reunan yli ensimmäistä kertaa jo eilen. Muuten yritystä ei vielä ole ollut, mutta ihmisten perässä vaikka läpi …yli seinämän!

Luonne-eroja on alkanut pikkuhiljaa näkymään, mutta toisaalta asiat voivat kääntyä vielä viikkojen edetessä vaikka mihin suuntaan. Tällä hetkellä erot voivat vielä olla ihan kehitystahdissa, toiset kokeilevat jo leikkiä ja painia enemmän ja toiset mötköttelevät rauhallisemmin aloillaan ja viihtyvät sylissä apinoinnin sijaan. Eroista kuitenkin väsyneessä mielentilassa hutaistusti lisää vähän alempana.

Mitäs muuta… Jauhelihaa ja piimää jne. on edellisen viikon aikana maisteltu silloin tällöin, ja tänään alkoi sitten virallisesti se kiinteän ruoan lisääminen. Samalla pentulaatikkoon tuli pysyvä vesikuppi. Madotukset tehtiin maanantaina, ja tänään leikattiin taas kynnet. Tällä kertaa käytin hyväkseni nukkuvia pentuja, ja suurimmalta osalta sainkin leikattua kynnet niin että ne tuskin koko operaatiota huomasivatkaan. Tästä eteenpäin homma kyllä helpottuu siltä kannalta, että pennut alkavat ymmärtää ns. sosiaalista palkkaa ja ne saa hyräilemällä, silittelemällä ja kehuilla asettumaan syliin nätisti. Melkein poikkeuksetta. Myös imuria pennut ovat saaneet heräävillä kuuloillaan kuulla kuluneen viikon aikana, että moinen tulee tutuksi alusta saakka. Pentulaatikon ulkopuolella kakarat ovat saaneet olla boksinsiivousaikana, ja hirmu vauhdilla ne ovat kyllä lähtemässä tutkimaan olohuonetta. Nyt alkaa siis olla aika laajentaa reviiriä ihan aktiivisesti.

Edellisiin pentueisiin verrattuna nämä lapset tuntuvat vielä suoraviivaisemmilta ja määrätietoisemmilta. Vielä ei ole tullut esille sellaista elämää vähän varovaisemmin ottavaa otusta, ja toistaiseksi pennut ovat juosseet täyttä vauhtia päin kaikkea uutta ja jos mahdollista, maistelleet! Niin kovasti jo tekisi mieli nähdä pienet ulkoilemassa, mutta piha on vielä jään peitossa ja muuten sitten on vain kylmää ja märkää. Sään ja pentujen mukaan ilman muuta mennään.

uros, Azuricoyotes Niva Wrathion
Wrathion tuntuu olevan pennuista sosiaalisesti yksi kehittyneimpiä, se kokeilee uusia leikkejä ensimmäisten joukossa, ja tarkkailee silmä kovana meitä ihmisiä ja meidän tekemisiämme.

uros, Azuricoyotes Niva Atramedes
Tämä poika on eniten kiinnostunut ihmiskontakteista. Se antaa muiden pentujen repiä sitä mielin määrin samalla kun se keskittyy meihin ihaniin ihmisiin… Jauhelihaa tänne heti tai muuten!

uros, Azuricoyotes Niva Kalecgos
Kalecgos on tällä hetkellä rauhallinen, tyyni ja rento poika, joka ei vielä ota sen kummemmin osaa sisarusten paineihin.

narttu, Azuricoyotes Niva Alexstrasza
Atramedes ja Alexstrasza ovat hyvin samanlaisia. Kumpikin on iso, ahne possu joka menee eikä meinaa.

narttu, Azuricoyotes Niva Sindragosa
Tästä tytöstä on tulossa aikamoinen kenguru! Se on hirvittävän nopea ja notkea, siro narttupentu. Mielestäni vieläkin kaikkein kaunein!

narttu, Azuricoyotes Niva Valithria
Valithria on pirullinen suloisuuden perikuva. Se tillittää söpöillä silmillään, huitoo söpöillä tassuillaan ja puree …söpöillä hampaillaan.  Ihan selkeästi tämän pentueen minikriisi.

narttu, Azuricoyotes Niva Ziradormi
Pikkutytöstä on tulossa aikamoinen raivopakkaus. Sen tekemisille tulee naurettua ehkä eniten, eikä se pelkää juosta suurintakaan sisarustaan kumoon hirrrveällä raivolla.

narttu, Azuricoyotes Niva Alysrazor
Alysrazor on kitapurjeosastolla selkeästi rauhoittunut, eikä muutenkaan tällä hetkellä hyppele seinille. Viihtyy pikemminkin sylissä ja nukahtaa usein siliteltäväksi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *