Pentuepäiväkirjat

Pennut 7 vko

Kuvat saatiin ulos eilen ajoissa, mutta tämä viimeinen pentuepäiväkirja meni päivällä yli. Eilen kuvien jälkeen suunnattiin kaupunkiin vielä hakemaan lisää ruokaa ja pentupakettien osaset, ja kello olikin jo liki kahdeksan kotiin saapuessa. En jaksanut enää siinä vaiheessa parhaista aikomuksistani huolimatta lähteä kirjoittelemaan. Viimeinen viikko pentueen kanssa on aina vähän tälläistä selviytymistä päivästä ja tunnista toiseen!

Pennut madotettiin nyt kolmannen ja viimeisen kerran meillä, ja samalla kakarat punnittiin. Link & Baar Dau ovat liki 5-kiloisia, Pockets 4,4 ja loput 4,2 kg. Tuo meidän ihmisvaaka ei ole maailman luotettavin näissä satojen grammojen eroissa, ja tuntuukin siltä että on outoa jos Reddy on samanpainoinen kuin pieni Anvil. Toisaalta Reddy on sporttinen uros jolla on ilmava rakenne, joten ihan suorilta en uskalla syyttää vaakaa. Joka tapauksessa paksu punkero ei selvinnyt luovutukseen painavimpana pentuna, sillä vaaka väitti että Baar Dau oli sitä liki 100 grammaa painavampi.

Mina vietti pentujen kanssa menneellä viikolla vain yöt, ja nyt muutamana viime yönä ei sitäkään. Nisät eivät ole iltaisin enää pinkeät, joten vältetään imettämistä niin paljon kuin mahdollista. Viikonloppuna pitää päästä jo kotiin ilman että tissejä alkaa pakottamaan. Pennut syövät 3-4 kertaa päivässä + pureskeltavat. Kirjoitin facebookissa siitä kuinka en uskalla antaa enää kanankauloja ajanvieteluiksi, kun nämä imurit nielaisevat ne kokonaisina alle sekunnissa. Nyt meillä on syöty halkaistuja naudan putkiluita, ja ne viihdyttävät pentuja erinomaisen hyvin ja pitävät ne poissa seinien pureskelusta. Muuten on syöty sekä nappulaa että raakaa, ja maisteltu kaikkia mahdollisia lihoja ja kalaa. Eilen löysin hirveä ja poroa, joten se tulee osaksi menuuta vielä tällä viikolla. Usein ruoan seassa on kananmunaa ja/tai piimää. Eilisen kuvia ottaessa päätettiin käyttää nameina kaapeista löytyneitä “teollisia” makupaloja (jauhelihoja käyttäessä kädet saavat niin paljon hammasta että kuvien otosta tulee ihmisteurastamo), ja pennuista ainoastaan Baar Dau söi sen mielellään. Hienostelevien pentujen takia siis ne piti tällä kertaa pelleillä seisomaan vapaasti, ja siinä olikin urakkaa.

Huomenna käydään iltapäivällä pentutarkastuksessa, ja sitten aletaan valmistautumaan viikonlopun vierailuihin. Vaikka pennut ovat olleet liki viikon jo hyvin valmiin oloisia uusiin koteihin, niin nyt sitten sitä taas tajuaa että ne oikeasti lähtevät, ja haikeat fiilikset tuppaavat välillä pintaan. Pohdin välillä sitä että onko aika haalentanut muistot siitä miltä aiemmat pentueet tuntuivat, vai onko tässä pentueessa oikeasti vaan sitä jotakin. Toisaalta omassakin elämässä on tapahtunut suuria asioita sitten edellisen pentueen, joten voi olla että näen asiat hieman eri vinkkelistä ja osaan arvostaa niitä paremmin. Ja toisaalta se on todella hienoa, jos ajan mittaan pentueet tuntuvat enemmän ja enemmän omanlaisilta! Näistäkin pennuista jo näkee että ne eivät tule kaikki olemaan maailman helpoimpia yksilöitä, mutta haastavuus on pääasiassa sillä puolella missä se voidaan valjastaa käyttöön. Tällä hetkellä olen hyvin, hyvin tyytyväinen.

Toivotaan että heistä kuullaan ja nähdään vielä.

♂ AZURICOYOTES A WOLF AMONG THE PINES 
Olen lämmennyt hänelle tässä viikkojen edetessä aika paljonkin. Link on todella mahtava paketti kaikkea hyvää eikä juuri mitään huonoa. Ei juurikaan edes riitele muiden pentujen kanssa, mutta päätyy silti jotenkin aina parhaalle istumapaikalle syliin tai parhaan luun kanssa yksinään. Itsevarma pullea pelle.

♀ AZURICOYOTES SO MANY POCKETS SO LITTLE TIME 
Niin napakka tyyppi joka esittää jo vähän vahtimistaipumustakin ja riitelee hurjasti toisten pentujen kanssa. Toisaalta jakaa ruoat mielellään eikä vahdi resurssejaan. Valtavan nopea ja ketterä jo nyt ja aivan mahtavan itsetietoisen oloinen pelkäämätön hippiäinen.

♂ AZURICOYOTES SHADOW OF BAAR DAU 
Krokotiilinkitainen, toinen “kauheista pojista” joiden purujen kohteeksi kukaan ei halua joutua. Temperamentiltaan kuitenkin normaalitilanteessa rauhallisemman oloinen ja laumaviettinen, mikä on oikein hyvä yhdistelmä sen muiden ominaisuuksien kanssa. Suuttuu nopeasti, mutta leppyy yhtä pian!

♂ AZURICOYOTES CLASH OF FANG AND FLAME  
Vilkas vilperi, jota ei kannata päästää naaman lähelle … Sen leuat louskuvat koko ajan ja se on koko ajan innoissaan ja onnessaan ihan kaikesta. Reddy on niin ihana positiivinen tyyppi, mutta samaan aikaan myös raivostuttava ja kamala, juuri sellainen kuin hyvän pennun pitääkin olla.

♀ AZURICOYOTES ANVIL SUN AND SHADOWS
Jotenkin todella hankala keksiä hänestä enää mitään sanomista. Kaiken kaikkiaan aivan mahtava pentu, jonka oudosti raidoittuneet jalat tekevät siitä vielä hauskan näköisenkin. Sillä on silmissä Minan katse, mutta muuten se ei oikein muistuta emäänsä. Rakastaa syliä ja huomiota ja .. kaikkea.

♂ AZURICOYOTES THE HOUSE OF TROUBLES 
Varmaan pentueen kaunein koira tällä hetkellä. Sen seisomakuvat on aina otettu heti ensimmäisellä laukauksella, ja se näyttää aina niin hyvältä. 😀 Trouble on paljon osallistuva, mutta ei luonteeltaan yhtään niin voimakas kuin veljet ja siskot. Yhdellä sanalla sitä voisi kuvailla “lempeä”.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *