Pentuepäiväkirjat

Pennut 1 vko

Ensimmäisestä viikosta selvitty kunnialla! Pennut ovat kaikki kasvaneet, jotkut enemmän ja jotkut vähemmän. Etenkin pieni poika on ottanut vaikuttavan kasvuspurtin, nyt aivan viikon viimeisenä päivänä se jopa kasvoi seuraavaksi pienimmästä ohi ja kaiken kaikkiaan se on yli kaksinkertaistanut painonsa. Pieni poika ei siis ole enää pieni poika. 🙂 Hitaimman kasvukäyrän on tarjonnut harmaapantainen poika, joka nyt tosiaan sitten jäikin pienimmäksi. Vähimmillään se nosti gramman verran päivässä ja enimmillään 30g, sekin sen tässä viimeisenä päivänä. Mitään vikaa siinä ei tunnu olevan, mahan huomasin olevan löysällä pari päivää sitten mikä varmasti on vaikuttanut kasvuvauhtiin.

Ruusa on ollut aivan ykkötason emä, ihan melkein legendaarisen Pantsin tasoa. Se on nyt parina viimeisenä päivänä ottanut muutaman minuutin lomia laatikosta, mutta muuten viettänyt kaiken aikansa pentujen kanssa. Hetken aikaa se oli aavistuksen haluton syömään, mutta nyt vetelee taas reippaasti ruokaa kitusiin. Pennuilla on aina pyllyt pestynä ja kaikki kunnossa. Itse ei ole tarvinnut kuin ihailla sivusta. Uloskin se lähtee jo hieman mieluummin ja innostuu jopa vähän pelleilemään kotia päin tullessa, eli aivan täysin pennut eivät enää sen pääkoppaa täytä. Viime päivinä olen yrittänyt lisätä vähän enemmän pehmeää pentulaatikkoon, kun ei ole enää niin suurta tukehtumisvaaraa ja Ruusalle olisi tietty kiva tarjota mahdollisimman pehmeät oltavat. Ruusa ei ole samaa mieltä ja siirtelee heti liiat rätit sivuun, pentulaatikon pitää olla askeettinen ja siisti jotta siellä voi mitään pentuja kasvattaa!

Vaikka Dexin pyllynpesupalvelua ei ole tarvittu, sai osa isoista koirista tänään tsekata pennut punnituksen ja kuvauksen ohessa. Dex (eli puolisetä) oli aivan äärettömän iloinen että sai taas hoitaa pentuja, se on kyllä niin liikuttava pöljä. Pipille (serkku) tilanne oli aivan uusi, mutta se otti pentuihin tutustumisen omalla tyylillään – aivan äärettömän rauhallisesti. Se haisteli hetken aikaa kiinnostuneena ja päätti sitten ettei näissä ole mitään nähtävää. Veikkaan että se on nyt vielä turvallisempaa seuraa pennuille kuin muutaman viikon päästä, koska en mitenkään usko sen osaavan leikkiä pienten kanssa nätisti ja se nauttii puremisesta aivan liian paljon.

Noin muuten tämä eka viikko on ollut perheen nuorimmaiselle vaikea. Se että joutuu yhtäkkiä nukkumaan olohuoneessa eikä tehdä oikein mitään on ollut sille vielä vähän hankala sulattaa. On se joskus aiemminkin sohvaa maistellut, mutta nyt se on ottanut öisin tavakseen mussuttaa käsinojia ihan kunnolla. Eilen ehdin tekemään sen kanssa vähän jotain, ja sohva oli saanut olla seuraavan yön rauhassa. Nyt kun pentujen kriittisin aika alkaa olla ohi ehditään taas tekemään vähän enemmän, ja ensi viikonloppuna sitten meille tuleekin vieras jonka kanssa olisi runsasta aktiviteettia monta päivää putkeen. Ensi sunnuntain postaus saattaakin siis jäädä maanantaille, näin varoituksena etukäteen.

Kuten tapana on ollut, pennuista tulee joka viikko muutaman rivin kuvaukset luovutusikään saakka. Niihin voi sitten aina jälkikäteen palata ja pohtia sitä kuinka hyvin mikäkin juttu näkyi jo aivan pienenä.

Uros, musta panta
Kannukseton, tummempi urospentu josta on ulkonäön perusteella tulossa aikamoisen miehekäs eläin. On aivan äärettömän ahne possu ja pennuista vihaisin ruoan perään.

Narttu, sininen panta
Vaaleampi kannuksellinen narttu, kaikin puolin hieno ja ongelmaton pentu josta ei ole vielä hirvittävästi sanottavaa. Jatkaa vaan samaan malliin niin hyvä tulee. 🙂

Uros, harmaa panta
Tämänhetkinen suosikkipentuni, jolla on muita pentuja vähän harmaampi väri ja lisäksi valkoinen leuka ja kannukset. Ehkä eniten isänsä näköinen. Rauhallinen pentu.

Uros, ruskea panta
Tämä poika on mielessäni se pentueen “show champpiooni” vaaleimman värinsä ja kannuksettomuutensa takia. Hieno, vahva pentu josta tulee komea aikuinen uros.

Narttu, violetti panta
Siskoaan aavistuksen sirompi (mutta ei pienempi) ja väriltään tummempi kannuksellinen narttu. Hyvin vauhdikkaan menijän oloinen ja erittäin ahkera syömään!

Uros, oranssi panta
Se pahnanpohjimmainen, joka ei sellaiseksi meinannut jäädä. Tumma, kannukset, valkoinen leuka ja rintalaikku. Aivan ihana sinnikäs sintti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *