Outokumpu RN 21.04.2013

Tämä kevät on ollut aivan mahtava. 🙂 Olen päässyt tapaamaan Maltan pennuista 5/8 ja ensimmäisestäkin pentueesta monta koiraa nuoriksi aikuisiksi kasvaneina. Vaikka tänä viikonloppuna MH-kuvauksen jälkeen vain misseiltiin, oli silti hienoa nähdä kuinka hyvin meidän haukut käyttäytyivät uskomattoman ahtaissa halliolosuhteissa. En ole koskaan ollut noin täyteen tupatussa näyttelyssä, ja suuren koiramäärän takia pitkäkarvoille oli tehtailtu tuomarimuutoskin.

Aamusella lk-kehässä kävi ensimmäisen kerran pentuluokkaan osallistuva Sera (Azuricoyotes Divine Metaphysics). Tuomari oli pitkäkarvoillekin alunperin laitettu Irina Poletaeva, ja hän tykkäsi koirasta ROP-pennun verran. Sera käyttäytyikin kehässä oikein hienosti, onnea!

Very promising. Very well balanced & developed for the age. Typical head expression. Correct bite. Excellent outlines. Chest well developed for the age. Correct angulated, easy movement. Excellent presented. Clean colour.

Pitkäkarvakehä oli vasta aivan päivän päätteeksi toisessa kehässä, joten välissä oli hyvin aikaa räpsiä kuvia ja tutustua koiriin. Minulla oli mukana myös Pants, joka sai käydä hallissa kävelemässä ja odottelemassa siskonsa kanssa. Vaikka vieraiden koirien nokkia tuli “luvatta” joka puolelta, Pants pysyi hyvin kuulolla ja jaksoi keskittyä minuun. Hieno tyttö. 🙂 Jännitteet purkautuivat viimeistään siinä vaiheessa, kun Oksi ja Eija saapuivat halliin pian Pantsin jälkeen ja molemmat pennut hyökkäsivät ison uroksen naamaa nuolemaan.

Mukana näyttelypaikalla oli myös niinikään Maltan pentueesta Asla. Sera ja Asla olivat pentueen suurimman nartut, ja nytkin, 8kk iässä olivat selkeästi massakkaampia ja valmiimpia kuin kolme muuta. Ihania, avoimia koiria joissa on voimaa kuin pienissä kylissä. ? Pitkällä pinnalla murkkuikää kohden! Pitää varmaan jossain vaiheessa ihan erillisessä blogipostauksessa pohtia näitä kahden pentueen ja kahden karvamuunnoksen ja koiratyypin eroja, pikkuhiljaa alkaa olemaan tarpeeksi materiaalia sellaiseen.

Pitkäkarvoille tuomariksi oli vaihdettu Tarja Löfmän. Päivän tavoitteeksi oli asetettu Kriisille vähintään H, Kriisillä on tasapurenta ja toivomuksena oli siitä huolimatta saada sille harrastuksista valioitumisiin vaadittava tulos. Kriisille (Azuricoyotes Niva Stardrive) kävikin hyvin, tuomaria ei tuntunut purenta kovasti vaivaavan. Tulos NUO EH/1:

Mittasuhteiltaan tyypillinen narttu. Kokoon sopiva luuston vahvuus. Tällä hetkellä tasapurenta. Tyypilliset pään linjat. Hyvin kulmautunut etuosa mutta rintakehä on vielä kovin kehittymätön. Liikkuu erinomaisella askeleella sivusta, löysästi edestä. Erinomainen turkin laatu ja väritys.

Nuortenluokassa oli myös upea Oksi (Azuricoyotes Niva Continuum). Myös Oksi oli tuomarin mielestä vielä kovin kehittymätön, tulos H:

Kookas, urosmainen. Hyvät rungon mittasuhteet. Purenta OK. Hyvät pään mittasuhteet mutta kallo-osa on tällä hetkellä aivan pyöreä. Kovin vaaleat silmät. Erinomainen kaula ja hyvät kulmaukset mutta rintakehä tarvitsee vielä aikaa. Liikkuu kovin holtittomasti, oikeanlaatuinen karvapeite ja hieno väritys.

Avoimessa luokassa edellisten äitimuori, meidän Jadi (Niva van de Kibi), joka ei halua enempää pokaaleita koska pudotti kaiken turkkinsa ennen näyttelyä kuuluttaen kaikki rakenteelliset virheensä kaikelle kansalle. Armoa ei tullut, tuloksena AVO EH/1:

7-vuotias. Selvä sukupuolileima. Hyvä purenta. Oikeat pään mittasuhteet mutta kallo-osa on turhan leveä. Turhan kevyt rintakehä. Liikkuu hyvällä sivuaskeleella. Ylälinja voisi olla tiiviimpi. Hyvä karvan laatu ja väritys.

Jadi siis sijoitettiin kurjasta luukistaan huolimatta tässä luokassa ykköseksi, muilla ei ollut luokissaan kilpakumppaneita. Olin todella todella ylpeä kummastakin koirastani, etenkin Jadista joka ei ole käynyt missään pitkään aikaan ja oli paikalla todella nätisti. Myös kumpikin Jadin lapsista osasi ottaa näyttelypaikan lunkisti, vaikka Oksilla olikin taas kaikenmaailman linjautumiset mielessä. ?

Suuren suuri kiitos taas kaikille paikalle olleille, oli aivan upea aurinkoinen päivä ja kotiin sai palata iloisena ja tyytyväisenä!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *