Pentuepäiväkirjat

Synnytys: Natiaiset maailmassa

Meinasin etten tänään kirjoittele mitään postauksia, mutta koska viimevuotisesta traumatisoituneena en uskalla nukkua (tuleeko maitoa, onko pennut kuivia / kylmiä / velttoja, litistyykö ne jne.) niin täältä sitten pesee!

Eilen illalla nukkumaanmenoaikaan mietiskelin, jotta voinko pistää Maltan läähättämisen kuumuuden piikkiin vai onko se jo lähtenyt avautumaan. Pitkään ei tarvinnut miettiä, sen verran rauhattomaksi meni, pyöriskeli ja hyöriskeli ja oli todella epämukavan oloinen. Pentulaatikko ei sille aluksi kelvannut, mutta kun polttoja alkoi olemaan ihan kunnolla oli sitten lopulta ihan kiva pedata ja repiä pentulaatikon alustoja. Malta oli hyvin erilainen synnyttäjä kuin Jadi, sillä oli voimakkaamman oloiset poltot ja se joutui ponnistamaan ajoittain todella kovasti. Useamman pennun se synnytti seisaaltaan. Viimeisten pentujen välillä se lepäsi melkein tunnista kahteen, ja ihan viimeinen poika syntyi pussitta hirveän ponnistamisen päätteeksi niin että PLOP vaan kuului!

Pennut olivat kaikki todella eläväisiä heti synnyttyään, vaikka muutama vähän pienempi tuolla onkin. Elinvoimaisia, pontevia pentuja.

u. 349 g, tummanvihreä panta
n. 379 g, violetti panta
n. 265 g, oranssi panta
n. 303 g, punainen panta
u. 282 g, ruskea panta
n. 374 g, vaaleanvihreä panta
n. 228 g, keltainen panta
u. 270 g, turkoosi panta

Viimeisimmän pennun jälkeen tuli vielä muutamia polttoja jotka toivat jälkeisiä mukanaan, mutta muutaman tunnin sisällä Malta rauhoittui nukkumaan ja imettämään pentujaan. Maitoa tulee, ruoka maittaa (LUOJAN KIITOS) ja varoo jopa itse litistämästä pentujaan. Jos näin hienosti jatkuu, saan ehkä jopa nukkuakin näinä ensimmäisinä viikkoina. ? Nyt ei vielä uskalla!

Muuta varmaa en uskalla varaustilanteesta tai “varaustilanteesta” sanoa, kuin että narttuja on kyllä tarjolla, toistaiseksi myös toinen sijoitusnartuista (vähänkö ihanaa että on valinnanvaraa, tätä sumplitaan pitkään!). Uroksista on tullut paljon kyselyitä, joten niille lienee kodit jos vain näiden ihmisten kanssa natsaa. Pentue on ilmoitettu yhdistyksen pentuelistalle joskus viime kuun lopulla, mutta vielä ei ainakaan sivuilla näkynyt.

Huomenna esitellään pienet yksitellen, jos ei mitään katastrofia satu!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *