3. pentue * 12-02-2014

Kuvagalleria
Pentuepäiväkirja

Geb des Crocs de l’Olympe

 • HD B/A, selkä terve

 • TC CSAU TAT FR2 Br. OB

Niva van de Kibi

 • HD A/A ED 0/0, selkä terve

 • LTE +111 +++

Tämä pentue toteutettiin hyvin pitkälti samalla ajatuksella kuin 2012 muunnosristeytyksemme: päätavoitteena oli parantaa elinvoimaa ja luonteita – etenkin käyttöominaisuuksia valitsemalla käyttösukuinen, olemukseltaan mahdollisimman tasainen ja sosiaalinen uros. Keinosiemennys, pentuja syntyi 3+5.

Siihenastisista pentueistani Geb x Jadi -pentue oli kasvaessaan kokonaisuutena selkeästi eniten itseäni miellyttävä. Maailmalle lähti muutamia erittäin hyviä ja suorastaan erinomaisiakin ominaisuuksia osoittavia pentuja, joista on kasvanut ryhmä varsin hienoja, harrastavia ja töitä tarvitsevia pitkätukkia. Uroksista kasvoi odotetusti hyvin suuria, nartut jäivät pääosin rotumääritelmän rajoihin. Luonteita on vähän laidasta laitaan hyvin voimakkaista pehmeämpiin, rauhallisemmista erittäin vilkkaisiin; suurimmalla osalla palikat ovat kuitenkin kivasti tasapainossa. Luuston osalta pentueessa on ollut huomautettavaa, mutta yleisterveys on ollut hyvällä tolalla.

MH-profiilin mukaan nämä pennut olivat leikkisämpiä, selvästi rohkeampia ja paremmin laukauksia sekä yleensäkin yllättäviä ääniä sietäviä kuin pitkäkarvat keskimäärin.

Olen itse jatkanut tätä pentuetta kahden pentueellisen verran, ja lisäksi yhtä narttua on käytetty kaksi kertaa jalostukseen rodun kotimaassa. Näyttääkin siltä että Geb x Jadi -pentue tulee luultavasti antamaan rotuun oman vaikutteensa vielä sukupolvia eteenpäin.

Pentueen MH-profiili
 • “Rio”

Azuricoyotes Niva Wrathion

MH-kuvaus suoritettu

Rion omistaa Iida Pyykkönen.

KoiraNet
Kuvagalleria
 • “Loki”

Azuricoyotes Niva Atramedes

Kookkaaksi kasvanut Loki sairasteli pentuna, kun sillä todettiin ensin lievempi ja sitten vakavampi luuston kasvuhäiriö. Näiden hidasteiden jälkeen se on elänyt täyttä elämää paljon luonnossa liikkuvana seurakoirana. Loki asustaa USA:ssa ja sen omistaa Jacob Baer.

KoiraNet
Kuvagalleria
 • “Karlos”

Azuricoyotes Niva Kalecgos

 • HD C/B ED 0/0, LTV 0 SP 0

Karloksen omistaa Jani Tulisalmi.

KoiraNet
Kuvagalleria
 • “Ruusa”

Azuricoyotes Niva Alexstrasza

RT ALOHYV, AGI1
MH-kuvaus suoritettu, LTE +175 ++
FI Ch FI VCh

Korkeatemperamenttinen, positiivinen Ruusa on entinen sijoitusnarttuni, jota käytettiin jalostukseen 2019 (Cosmo x Ruusa -pentue), ja steriloitiin sen jälkeen vuonna 2020. Ruusan omistaja on Laura Tossavainen.

KoiraNet
Kuvagalleria
Oma sivu
 • “Sindi”

Azuricoyotes Niva Sindragosa

BH RTK1, TOKO ALO1, RT AVOHYV
MH-kuvaus suoritettu, LTE +144 ++
C.I.B. Multi Ch FIV-19

Sindi on vahva, käyttöominaisuuksiltaan erinomainen narttu jota käytimme jalostukseen 2019 (Riddick x Sindi -pentue). Se steriloitiin vuonna 2021.  Sindin omistaa Tanja Rouhiainen & Juha Haaranen.

KoiraNet
Kuvagalleria
Oma sivu
 • “Zeska”

Azuricoyotes Niva Valithria

UV VZH IFH-V IPO1-A SC3

Zeska on kotimaassaan Hollannissa positiivista mainetta lk-taustaisille pitkäkarvoille niittänyt narttu, joka on koulutettu ja tittelöity peltojäljellä. Zeskalla on 2016 syntynyt pentue uroksen Mirrewil’s Iina Wijsneus Wessel kanssa, ja toinen 2020 uroksen Eian kanssa. Sen omistaa Marcel Portanger (kennel Meerhuisje).

KoiraNet
Kuvagalleria
Raad van Beheer
Kotisivut
 • “Syndra”

Azuricoyotes Niva Ziradormi

MH-kuvaus suoritettu

 • HD A/A ED 0/0, LTV 0 SP 1

Alkujaan sijoituskoiraksi lähteneen, luonteeltaan räiskyvän Syndran jalostusoikeudesta luovuttiin sillä se ei koskaan tehnyt kunnon juoksuja. 5-vuotiaana sillä diagnosoitiin plasmooma, ja lisäksi sille on kehittynyt selkeä ääniherkkyys. Syndran omistaa Minna Meklin.

KoiraNet
Kuvagalleria
 • “Kaida”

Azuricoyotes Niva Alysrazor

AD BH TK2 HK3, Sankarikoira
MH-kuvaus suoritettu, LTE +190 +++
C.I.B. Multi Ch Multi Winner

 • HD A/A ED 0/0, LTV 0 SP 2

Kaida on Suomen ensimmäisen palveluskoirakokeen korkeimmasta luokasta tuloksen tehnyt pitkäkarva! Kaiken kukkuraksi luonteeltaan tasaisen varma leidi kruunattiin 2018 Suomen Kennelliiton Sankarikoiraksi. Kaidan omistaa Marko Paavola & Jenni Ronkainen.

KoiraNet
Kuvagalleria
Kotisivut
GEB DES CROCS DE L’OLYMPE HDB CSAU TC TAT FR2 OBBr BOUKHIS DES CROCS DE L’OLYMPE HDB CSAU TAN TAT FR3 TITAN DES CROCS DE L’OLYMPE HAVREVINGENS FURIE
NAMBA DE SOLVEG ANDSIRANE
PALLAS-ATHÉNÉE DES CROCS DE L’OLYMPE DROLL DU LOUVETEAU
NAMBA DE SOLVEG ANDSIRANE
BOUKHIS DES CROCS DE L’OLYMPE HDA TARHUN DES CROCS DE L’OLYMPE ROY V.D. VASTENOW
PALLAS-ATHÉNÉE DES CROCS DE L’OLYMPE
SMYRNA DES CROCS DE L’OLYMPE RINGO V.D. VASTENOW
NAMBA DE SOLVEG ANDSIRANE
NIVA VAN DE KIBI HDA LT SLY DU MONT BRABANT   IGOR V.H. EIGEN LAND HOESEVEN LANGHE V. ‘T NOORDER ERF
HYBUR JEWEL V. ‘T HOOGBLOKLANDS ERF
MAYA DU MONT BRABANT FALCO V.D. DREI EIDGENOSSEN
GRIBOUILLE LANGHSKE V. ‘T NOORDER ERF
POLKA LOF78/29 HDA CSAU OBBr IAMOS DU BOURG BERNARD GUYKKO DU BOIS SCHELBLOT
FLY DE LA CLAIRIÈRE DES FANTÔMES GRIS
CECILE V.H. EURSINGER ERF TOBY V.D. VASTENOW
KATJA V.D. VASTENOW