1. pentue * 13-08-2011

Kuvagalleria
Pentuepäiväkirja

Working Flames First Nitro

 • HD A/A ED 0/0

 • MH-kuvaus suoritettu

Niva van de Kibi

 • HD A/A ED 0/0, selkä terve

 • LTE +111 +++

Ensimmäisen pentueeni kohdalla tavoitteena oli saada maailmaan mukava, terve pentue ja oppia samalla lisää siitä kuinka “hommat toimivat”. Monen mutkan kautta päädyin käyttämään yksilöllisiltä ominaisuuksiltaan minut vakuuttanutta 2-vuotiasta ruotsalaista urosta. Pentuja syntyi 5+4, 1 kuollut.

Tällä pentueella oli vaikea alku ja ensimaidon saanti jäi heikoksi emän kärsimien nisätulehdusten takia. Yleisesti ottaen pentueen koirat kasvoivat sosiaalisiksi, positiivisiksi pitkäkarvaholskuiksi. Kokonaisuudessaan ne eivät ole niin itsevarmoja kuin olisi voinut toivoa, ja iän myötä niillä on alkanut näkymään enemmän harmillisesti pitkäkarvoille tyypillistä ääniherkkyyttä. Harrastuksia silmällä pitäen kiinnostus saaliiseen on ollut suurempaa kuin kiinnostus ruokaan. Luustoterveys on tässä pentueessa ollut hyvällä mallilla, mutta samalla pentueessa on ollut liikaa yleiseen terveyteen ja matalaan vastustuskykyyn liittyviä, epämääräisiä tai uusiutuvia terveysongelmia ja lisäksi muutama purentavirhe.

MH-kuvauksen mukaan pentue oli rohkeudessa, leikissä jne. pitkäkarvojen silloiseen keskiarvoon verrattuna keskitasoa, mutta ampumisessa ja ääniherkkyydessä ne saivat kokonaisuudessaan hieman heikompia pisteitä.

Pidän pentuetta kivana ja ennen kaikkea opettavaisena ensipentueena, mutta itse päätin jättää sijoitusnarttuni käyttämättä. Pentueesta on käytetty jatkoon kahta urosta Suomessa, USA:ssa ja Saksassa. Tulevissa sukupolvissa toivon kiinnitettävän huomiota etenkin äänten käsittelyyn ja pehmeyteen/herkkyyteen.

Pentueen MH-profiili
 • “Toivo”

Azuricoyotes Niva Beckett

 • HD Good ED Normal, LTV 0

Toivo on asunut elämänsä omistajansa työn takia vuorotellen Saksassa ja USA:ssa, ja sillä on molemmissa maissa yksi pentue: 2014 nartun Faimshey’s Cailin Donja ja 2019 nartun Daala des Hüter des Nordens kanssa. Toivon omistaa Kari Otto.

KoiraNet
Kuvagalleria
 • “Oksi”

Azuricoyotes Niva Continuum

MH-kuvaus suoritettu

 • HD A/A ED 0/0, LTV 0 SP 0

Luonteeltaan symppis Oksi on elämänsä aikana kärsinyt toistuvasti allergioiden mukanaan tuomista vaivoista, ja lisäksi sen arkeen vaikuttaa voimakas ääniin reagointi. Oksi kastroitiin kesällä 2013, ja sateenkaarisillalle se siirtyi vuonna 2020. Oksin omisti Eija Taavila.

KoiraNet
Kuvagalleria
 • “Dex”

Azuricoyotes Niva Upgrades

MH-kuvaus suoritettu

 • HD B/A ED 0/0, LTV 0 SP 0

Meille kotiin jäänyt Dex oli herkkä ja lempeä uros, jonka virka talossa oli toimia seurakoirana ja pentujen leikkisetänä. Terveydeltään se oli erinomainen 9,5-vuotiaaksi asti, jolloin se menehtyi äkillisesti tuntemattomasta syystä.

KoiraNet
Kuvagalleria
Oma sivu
 • “Sony”

Azuricoyotes Niva Valhalla

BH, TOKO ALO1
MH-kuvaus suoritettu, LTE +154 +

Tasapainoisella luonteellaan ihastuttaneella Sonyllä oli vuonna 2016 pentue nartun Heartsease kanssa, mutta pian tämän jälkeen se sairastui kilpirauhasen vajaatoimintaan ja kastroitiin. Sony menehtyi tapaturmaisesti vuonna 2018. Sen omisti Janita Riekki.

KoiraNet
Kuvagalleria
Kotisivut
 • “Robben”

Azuricoyotes Niva Acastus

Robbenin omistaa Petteri Olkkonen.

KoiraNet
Kuvagalleria
 • “Niva”

Azuricoyotes Niva Evalla

 • HD A ED 0

Pentueen rääpäle Niva lähti Nitro-isän perheen koiraksi Ruotsiin. 9-vuotta täytettyään se sai märkäkohdun ja steriloitiin, jolloin hoidon yhteydessä havaittiin sydänlihasrappeuma. Nivan omistaa Heléne Stridsberg.

KoiraNet
Kuvagalleria
 • “Kriisi”

Azuricoyotes Niva Stardrive

MH-kuvaus suoritettu, LTE +140 –

 • HD B/B ED 0/0, LTV 0 SP 0

Luonteeltaan sporttisen Kriisin jalostusoikeudesta luovuttiin pitkään jatkuneiden, voimakkaiden närästysoireiden takia. Se steriloitiin syksyllä 2013. Kriisin omistaa Saara Karhu.

KoiraNet
Kuvagalleria
 • “Lime”

Azuricoyotes Niva Harmony

RT ALOHYV
MH-kuvaus suoritettu, LTE +119 +++

 • HD B/B ED 0/0, LTV 1 SP 0

Pentueen toinen sijoituskoira Lime jätettiin jalostuksesta mm. alapurennan takia, ja se steriloitiin vuonna 2015. Vuonna 2017 sen lopetukseen päädyttiin määrittelemättömien, mutta voimakkaasti käytökseen heijastuvien selkäkipujen takia. Limen omisti Elina Kallio.

KoiraNet
Kuvagalleria
WORKING FLAMES FIRST NITRO HDA MH JASON-NELIS V.D. DREI EIDGENOSSEN HDA MH NOPPER NELIS V. OSCARLI HARALD V.D. SYLVESTER STEE
MYRA V. OSCARLI
SWAN DU MONT BRABANT IGOR V.H. EIGEN LAND
MAYA DU MONT BRABANT
HAPPY WORKMATE’S YOBAS BLAZE HDA MH SPÅR LKL OB3 AGI2 CORDESIA LUPERCUS EQUINOX EXQUIS HALOUIS V.D. NIEUWENKAMP
LUPI AVER OLYMPIA-ORA-OMBER
HOLLIANDO’S ACCOUNTING YOBA GIGOLO NHSB2000216
DIVA V.H. BORUFSEVELD
NIVA VAN DE KIBI HDA LT SLY DU MONT BRABANT   IGOR V.H. EIGEN LAND HOESEVEN LANGHE V. ‘T NOORDER ERF
HYBUR JEWEL V. ‘T HOOGBLOKLANDS ERF
MAYA DU MONT BRABANT FALCO V.D. DREI EIDGENOSSEN
GRIBOUILLE LANGHSKE V. ‘T NOORDER ERF
POLKA LOF78/29 HDA TAN CSAU OBBr IAMOS DU BOURG BERNARD GUYKKO DU BOIS SCHELBLOT
FLY DE LA CLAIRIÈRE DES FANTÔMES GRIS
CECILE V.H. EURSINGER ERF TOBY V.D. VASTENOW
KATJA V.D. VASTENOW