Project Description

  • “COSMO” * 21-07-2011

Kuvagalleria
KoiraNet

Cosmo on uros jonka jalostuskäytöstä haaveilin vuosia, vain narttu puuttui. Sen sukutaulu on ihastuttava sekoitus perinteisiä, vahvoja pitkäkarvasukuja ja lisäksi lyhytkarvataustaa, ja se on samasta emälinjasta kuin omat kasvattini. Tämän päälle se on tehnyt harvinaisen paljon käyttötuloksiakin. Koira ei petä oikeassa elämässäkään, vaan Cosmo on paras “suvultaan pitkäkarvaisempi” pitkäkarva jonka olin siihen mennessä tavannut.

Kauan odotettu Sveitsin reissu poiki meille pentueen yhdistelmästä, joka oli 3X3 linjasiitos emälinjani kantakoiraan Polkaan. Cosmo oli tuolloin 8-vuotias ja sillä oli kaikki ne ominaisuudet mitä tästä suvusta voi odottaakin: sosiaalisuus, luotettavuus ja yhteistyöhalukkuus, mutta lisäksi myös rauhallisempi temperamentti ja vahva itsevarmuus. Terveydeltään se on samaa rautaista, elinvoimaista sakkia mihin olen tottunut ja mitä haluan kasvatuksessani ylläpitää – Cosmon emä ja sen sisarukset (jotka ovat samalla myös toisen kantanarttuni Maltan emän sisarusparvi) elivät keskimäärin yli 14-vuotiaiksi, vanhin oli kuollessaan lähemmäs 17 vuotta.

LESCO-NELIS V.D. DREI EIDGENOSSEN HDA NOPPER NELIS V. OSCARLI HDA HARALD V.D. SYLVESTER STEE CASTOR V.D. LOYSDERVELDE
CHISTALLE-TJALLE V. FOVEA
MYRA V. OSCARLI MIRREWIL’S AURA DJORDIE
ASTRA NHSB.BIJL1983039
SWAN DU MONT BRABANT HDA IGOR V.H. EIGEN LAND HOESEVEN LANGHE V. ‘T NOORDER ERF
HYBUR JEWEL V. ‘T HOOGBLOKLANDS ERF
MAYA DU MONT BRABANT FALCO V.D. DREI EIDGENOSSEN
GRIBOUILLE LANGHSKE V. ‘T NOORDER ERF
UKLANE-BAKIRA DU HAMEAU DES TROIS FONTAINES HDA SAXON DU HAMEAU DES TROIS FONTAINES HDA TAN CANT CSAU TAT Br. OB LUCIEN DU MONT BRABANT SCHELM V.D. SNOEPERSBURCHT
GRIBOUILLE LANGHSKE V. ‘T NOORDER ERF
MAYENCE DE LA SOURCE DU MONTET ARVENSIS’ FLORIS-HARFSEN
D’HOLLANDE V.D. PASSCHIN
POLKA LOF78/29 HDA TAN CSAU Br. OB IAMOS DU BOURG BERNARD GUYKKO DU BOIS SCHELBLOT
FLY DE LA CLAIRIÈRE DES FANTÔMES GRIS
CECILE V.H. EURSINGER ERF TOBY V.D. VASTENOW
KATJA V.D. VASTENOW