Project Description

  • “MALTA” * 01-09-2007 – 13-04-2019

Kuvagalleria
KoiraNet

Ranskantuonti Malta oli vilkas, nöyrä, saalisviettinen ja kiihkeäkin koira, salamannopea liikkeissään ja tulkinnoissaan. Harrastuksia silmällä pitäen sillä oli pitkäkarvojen tyyppiviat: se oli ohjaajapehmeä ja sillä olisi voinut olla parempi viettikestävyys, mutta yleisesti ottaen sillä oli huomattavasti suurempi työmotivaatio kuin aiemmilla ns. puhtailla pitkäkarvoillani. Tätinsä Jadin kanssa sillä oli yhteistä matala terävyys ja erinomainen kyky sopeutua tilanteeseen kuin tilanteeseen. Se tuli myös luonnostaan toimeen lasten kanssa ja oli kaikin puolin helposti lähestyttävä, “kiltti” koira.

Malta oli rautamahainen ja hyvällä vastustuskyvyllä varustettu, ja se eli elämänsä ilman sen suurempia terveysongelmia. Talvella 2018 se sai ensimmäisen vestibulaarikohtauksensa, ja sen jälkeen sen kunto huononi tasaisesti kunnes noin vuoden päästä jouduimme päätymään lopetukseen erityisen rajun, pitkittyneen kohtauksen jälkeen. Maltan lähdön myötä talosta jäi uupumaan vanhojen matriarkkojen mukanaan tuoma ilmapiiri.

Malta on muunnosristeytyspentueemme emä, ja sen jälkeläisiä on käytetty jalostukseen sekä lyhyt- että pitkäkarvapuolella.

ASCO DE LA SOURCE DU MONTET TAN JACQUES JACQUARD V.H. EIGEN LAND HDA CSAU ASTOR NHSB.BIJL2133266 SUTTENSELKÄ AZAR ARVENSER
DAISY V.D. NIEUWENKAMP
HYBUR JEWEL V. ‘T HOOGBLOKLANDS ERF PULICIS’ AXEL
BURKA NHSB1914292
PROVIDENSE DE LA SOURCE DU MONTET HDA TAN ARVENSIS’ FLORIS-HARFSEN ARVENSIS’ VINCENT
ARVENSIS’ X-CERES
D’HOLLANDE V.D. PASSCHIN EROS V.D. BREË
CARMEN V.H. GOEDE BLOED
URBA DU HAMEAU DES TROIS FONTAINES HDA TAN CSAU AGI1 SAXON DU HAMEAU DES TROIS FONTAINES HDA TAN CANT CSAU TAT Br. OB LUCIEN DU MONT BRABANT SCHELM V.D. SNOEPERSBURCHT
GRIBOUILLE LANGHSKE V. ‘T NOORDER ERF
MAYENCE DE LA SOURCE DU MONTET ARVENSIS’ FLORIS-HARFSEN
D’HOLLANDE V.D. PASSCHIN
POLKA LOF78/29 HDA TAN CSAU Br. OB IAMOS DU BOURG BERNARD GUYKKO DU BOIS SCHELBLOT
FLY DE LA CLAIRIÈRE DES FANTÔMES GRIS
CECILE V.H. EURSINGER ERF TOBY V.D. VASTENOW
KATJA V.D. VASTENOW